Ianuarie 2009

Muntele Aconcagua, Argentina

Federico Campanini, un  alpinist argentinian experimentat, se desparte de grupul pe care il conducea, format din 5 persoane incercand sa ajunga intr-o zona cu semnal de unde sa poata cere ajutoare prin statie. Vrea sa isi salveze oamenii!

Din cauza unei furtuni, grupul era in pericol, iar una dintre femeile prezente in expeditie  cazuse intr-o  crevasă.

Trei din grup ajung cu bine in oras, iar salvamontistii afirma ca nu l-au gast pe Federico, acesta alunecand la randul lui in aceeasi crevasa unde isi gasise in speta sfarsitul din cauza hipotermiei.

Minciuna are picioare scurte!

Probabil constiinta nu l-a prea lasat sa doarma pe cel care a filmat ultimele clipe din viata alpinstului; si s-a simtit dator ca parintele celui mort sa stie macar adevarul despre fiul sau.

De ce a mintit “echipa de salvare”. Erau salvamontisti adevarati sau simpli voluntari? De ce nu aveau echipamentul potrivit? De ce nu aveau cu ei o targa speciala pentru zapada? O masca de oxigen? Niste franghii adecvate? 

Pentru ca au plecat in cautarea alpinistului convinsi ca il vor gasi mort. Acum trebuia ca aceasta convingere din mintile lor bolnave  sa devina si realitate, nu?!

De ce sa salveze viata unui om?

Se vede clar din imagini ca Federico era un barbat puternic. Nu era un novice in al muntelui.  Merge intins dabusilea ! Nu era daramat, nu era total lipsit de putere, era constient de ce se intampla si nu voia sa fie o povara pentru asa-zisele ajutoare! Nu se lasa in nesimtire sa fie carat, el insusi prin miscarile sale ii determina pe ceilalti sa continuie! Sa continue sa mearga alaturi de el, caci mai mult decat sa il stranga de gat ca pe un caine si sa il traga dupa ei nu au facut!

Este recunoscator ca a fost gasit si spera ca viata isi va continua cursul firesc iar. 

Federico vrea sa traiasca si credea ca ceilalti vor sa il ajute.

Insa aceste pretinse ajutoare, de fapt un grup format din nesimtiti, impiedicati, sunt niste criminali fara scrupule. Doi au incercat sa il ajute chiar daca ii adresau injurii, restul stateau ca la circ! Mai ca ar fi scos zarurile sa-i joace soarta alpinistului. Cu sau fara zaruri s-au uitat efectiv la el cum moare, cum isi pierde ultimele puteri. Nu vreau sa ma gandesc la durerea spirituala pe care Federico a simtit-o stiind ca semenii lui, salvamontistii in care isi pusese toate sperantele isi bat joc de el mai ceva ca de un animal. Nu pot sa imi imaginez care durere a fost mai mare, cea din inima sau cea fizica.

Un om care cunoaste muntele, un om responsabil care pleaca in cautarea ajutoarelor pentru oamenii sai este lasat sa moara de alti oameni.  Cum se spune in popor: “a murit cu zile”.

Aici gasesc o incalcare flagranta a Drepturilor Omului!

Ce merita criminalii din punctul meu de vedere? Aceeasi soarta! Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte!

Mort cu zile!

Comments

2 thoughts on “Mort cu zile!

 • 20/02/2009 at 8:55 PM
  Permalink

  Incredibila nepasarea cu care asistau la viata care se stingea sub ochii lor ! Uluitor !

  Reply
 • 20/02/2009 at 9:33 PM
  Permalink

  Dincolo de faptul ca abia ma pot uita la imaginile astea pentru ca toata fiinta mi-a tresarit si nu-mi vine sa cred ca asa ceva se poate intampla; ca viata unui om sa dispare si asa cum se vede si cum ai zis si tu ca el merge in patru labe sa ii ajute.
  Dar ce vad nu-mi cred ochilor?!! ca 5 oameni nu pot cara un om sunt 5 adica 6 cu ala care tine camera si atat i-a dus calpul sa il lege de gat ca sa il sufoce facandu-se ca il salveaza l-au strans de gat imbecili nenorociti???!!!
  5 sa nu fie in stare sa care un om. pe linga faptul ca exista targi, masti de oxigen si elicoptere care sa ajunga sa salveze sau macar daca asta stiu sa lege puteau sa-l lege de corp nu de gat ai naibii imbecili nenorociti.
  Nici nu ma pot uita!
  Astia merita sa moara toti spanzurati!
  Ca au oprit viata unui om cu imbecilitatea lor!
  niste criminali.
  spanzurati asa ii vad.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.