Primul cocos pe care il aud se rostogoleste din cotetz un pic dupa miezul noptzii. Daca esti iesit afara la vreo tzigara, te mai uitzi si la stele si visezi la vreo calatorie cosmica, clar esti luat prin surprindere. Iti scapa tzigara din gura, te prinzi de palimar si te grabesti sa-ti scuipi repede in san.
Pffffff….gata … gata… calm…
Te apuci sa cauti frenetic tzigara, o gasesti pana la urma in tufa de trandafiri, te frigi, o stingi. Cauti pachetul, iei alta, o aprinzi, pui undeva pachetul, pui si bricheta si te lasi usor in iarba ca sa nu risti iar vreun infart in caz ca, CuCuRigu isi gaseste vreun partener de data asta.
Hm…primul fum, mereu aceeasi senzatie. Hm…si ce frumos sunt proiectate frunzele vitei de vie pe cer. Cu ce culori as putea sa redau asta? Si adierea vantului e atat de placuta. Uite o stea! Ha! Sa fie steaua mea?
Cand eram mica imi stiam clar steaua de pe cer!
Hm! Nu, nu sigur nu e asta! Ba poate ca e! Doar ca acum nu mai sunt in curtea bunicilor! Ar trebui sa merg acolo intr-o noapte ca sa imi dau seama exact care este; sa o imprim in memoria vizuala de acum si apoi sa incerc sa o regasesc din orice alta parte.
Sa fie cealalta?
Si ce frumos miroase afara! A proaspat, a senin, a noapte cu vise si luna si a maine.
AAaaaaaaaaaaaaaaaa! Si firul se rupe! Ceva, cineva ma atinge, ma linge aiurea pe maini, pe fata, mi-a stins si tzigara asta. Incepe si prietenul CoCos sa zbiere in disperarea lui alaturi de alti novici in ale trezitului din vise…..Ce se intampla. Parca am intepenit. Sa ma trezesc, ce e?! De fapt as putea sa dorm in continuare!
Sau….
Dar una din catelele mele e langa mine, da din coada si incearca sa imi traga o alta limba pe fata. Pfff…S-a trezit si probabil a venit tipa-lipa-lipa-tipa sa imi faca o surpriza. O mangai, o alint, o pup. O trimit la culcare. Ca tigare nu vrea.
Ma gandesc: de ce canta cocosul asta la doar o ora dupa miezul noptii? Vrea sa isi trezeasca surata? Sa o puna la cautat graunte? Sa o puna la cusut? La clocit? Sa fie pregatita pentru….?
Oricum, daca ar fi un barbat – cocosul asta sigur ar fi un sadic cu orele astea de trezire!
In rest ….ar fi cazul sa ma las de fumat! Vad ca soarta imi e potrivnica!
Noapte buna all!

La cantatul cocosilor

Comments

Tagged on:                                     

0 thoughts on “La cantatul cocosilor

 • 20/02/2009 at 9:14 PM
  Permalink

  Cocosul are potrivita alta ora de pe alt meridian daca se trezeste si gaina sunt amandoi fericiti; o calca tare .
  Cantecul poate fi ca s-a trezit gaina mai devreme si anunta ca a fost tare ii multumeste ii zice te iubesc in felul ei.
  Cat despre steluta ta, sa stii ca ea te vegheaza si te lumineaza!
  Si catelusa te pupa, te iubeste!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.