Saptamana trecuta v-am aratat si voua cateva fotografii trimise de my angel friend din Olanda. Fotografii facute in gradina lui.
Am tot admirat cum primavara se strecoara in inima naturii. Si am lasat-o sa intre totodata si in inima mea. Ghioceii m-au vrajit inca din copilarie. Si i-am spus si amicului meu ca tufa aceea este minunata.
– Tu ai in gradina ta ghiocei?
– Nu! a venit raspunsul meu.
Apoi am vorbit despre altele. Nimic “ciudat” pana aici.
A doua zi am primit pe mail urmatoarele fotografii.

Pffffff…….am ramas masca!
Eu nu as fi taiat ghioceii din gradina mea ca sa ii dau nimanui. Bine, ca nu as fi scos din pamant vreo planta in general e partea a doua. Ma intristez uitandu-ma la florile care au murit. Si m-am tot gandit de ce a facut asta?!
Si cum nimic nu ramane fara raspuns, am reusit sa trec la urmatorul nivel. 🙂
A facut-o pentru ca nu este “egoist” nici macar in sensul amintit de mine mai sus, a facut-o pentru ca stia cat de mult imi plac ghioceii, a facut-o pentru a impartasi cu mine bucuria si in primaverile ce vor urma. Mi-a dat o parte din el!
Ce alta dovada de prietenie mai vreau?!
Probabil ca asta inseamna iubirea de aproape. Sa imparti cu ceilalti, sa respiri prin momentele frumoase pe care le oferi. Ar trebui ca fiecare dintre noi sa incercam sa facem asa, pentru ca fericirea, zambetul, gandurile senine vin din lucruri marunte.
Da, cu ocazia asta invatati si ceva gradinarit. Ei, bine, ghioceii sunt deja pusi “la pachet” si in cateva zile vor ajunge la mine.
Va trebui sa ii plantez la cca 15 cm adancime in pamant si “sa uit” de ei. Primavara viitoare voi avea o surpriza placuta.
Cepele lor vor face pui si asa de la an la an, tufa mea de ghiocei va fi tot mai bogata.
Amicul meu ar spune: “in a few years Romania will be covered with snowclocks”…..
Poate candva voi avea “curajul” sa fac si eu o bucurie altcuiva.
Asa ca nici o floare nu moare!

Nici o floare nu moare!

Comments

2 thoughts on “Nici o floare nu moare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.