Guest post by Bart

In perioada 30 Aprilie- 6 Mai, Green Hours a gazduit o expozitie de benzi desenate.
Ieri dupa ce mi-am terminat treaba (cam tarziu ce-i drept) pornesc nerabdator intr-acolo. Tocmai la fix, ca se deschide de la ora 21:00.
Inca din copilarie sunt innebunit dupa benzile desenate.
Ajung si ma opresc la intrare, in curtea clubului, unde se vede ceva lume care sta la terasa. Iata si afisul expozitiei! Este ora 20:55, intru si de la baiatul de la barul din curte aflu ca in club ca este spectacol de teatru si a inceput deja; sa revin pe la 21: 45 cand se termina.
Plec si ma plimb putin pe Calea Victoriei, apoi ma intorc si ma asez la o masa. Aflu ca este expozitia unui singur artist francez.
– Aha, zic. Si eu care credeam ca sunt mai multi artisti.
Timpul a trecut. S-a facut ceasul 21:45 si vad ca se deschide usa de la bar si incepe sa iasa lumea. M-am ridicat frumos de la masa si am pornit in club. Sunt singurul care merge inuntru ca sa se uite la expozitia de benzi desenate; ceilalti raman la terasa sorbind bauturile printre vorbe.
Cobor scarile la capatul holului zaresc inca o data, timid afisul. Artistul a carei expozitie e se numeste Laurent Maffre.
In club aud o voce stridenta de la bar ca, clubul e inchis si se serveste de afara. Alta voce-a baiatului de la barul de afara care m-a recunoscut ii spune celuilalt ca eu am venit sa vad expozitia de benzi desenate si sa ma lase sa ma duc sa ma uit.
Ii confim si eu ca de asta am venit!
Sa inteleg ca nu a mai trecut nimeni pe acolo zilele astea? Hm?! De unde atata uimire???
In club sunt afisat desenele in suite de cate trei pe coli A3 si pe coala din mijloc e desenat doar un personaj; pe celelate 2 din parti sunt mai multe personaje cu oameni reali; sunt niste benzi desenate reale nu sunt sience fiction; oameni adevarati si ce imi inspira au un caracter social- oamenii sunt la munca, pe strada si in piata .
Casetele de dialog dintre oameni sunt goale; probabil asa a vrut artistul, dar din mimica personajelor observ o tensiune, manie, furie .
In total sunt 6 suite a cate trei desene.
Desenele sunt frumos ralizate si sunt alb negru.
Artistul are o idee in ce a desenat; si e clar ca e o froma prin care vrea sa transmita ceva; insa niciunde nu am gasit scris un memoriu in care sa povesteasca de la ce a plecat, care e ideea si ce vrea sa transmita sau ce vrea el sa realizeze prin aceasta forma de arta cu care se exprima.
Mi-au placut liniile mai grose sau mai subtiri, lumina si umbra; si personajele si mi-a ramas intiparit personajul singur – eroul principal care este un barbat in bustul gol si cu un tatuaj deasupra buricului. Casete de dialog goale, asa ca personajele pot sa spuna ce-ti trece tie prin cap.
Plec si ma gandesc ca ar fi frumos sa se mai intample evenimente din astea cu benzi desenate ca mie imi plac mult.
Insa repet: din reactia baiatului de la barul din club sa inteleg ca doar mie imi plac?
Acesta e un desen facut de mine in facultate.

by-bart

Benzi desenate la Green Hours

Comments

One thought on “Benzi desenate la Green Hours

  • 17/05/2009 at 11:33 AM
    Permalink

    am incercat si eu sa vizitez expozitia dar acolo jos nu era absolut nimeni si n-am putut intra…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.