Nu, ardeiul nu creste nici pe rafturile magazinelor si nici pe tarabele din piata.
Totul incepe cu o samanta, pusa in rasadnita, ingrijita, intr-un mediu cald; trebuie udata, iar aerul sa nu fie niciodata uscat. Cubuletul mama, care a adapostit samanta pana aceasta si-a luat avant, devening o planta inca firava este mutat in solar, undeva prin luna aprilie sau direct afara, pe camp sau in gradina. Singura diferenta intre doua fire de ardei plantate in in solar, respectiv afara, la aer liber consta in perioada in care acestea vor ajunge la maturitate si vei putea manca ardei.
Firul plantat la solar beneficiaza de mai multa caldura si se va dezvolta mai repede, astfel incat undeva in luna iunie, la inceput, poti adauga ardeii crescuti chiar de tine la salata.
Fie ca sunt in solar sau afara trebuie sa ii uzi – deoarece niciodata ploaia nu va fi de ajuns si daca este cazul ii poti stropi de daunatori, in cazul ardeiului, acestea fiind musculitele.
Nu te gandi ca munca unui taran este usoara si nu te astepta sa iei totul gratis, pentru ca de la samanta cumparata in plic pana la ardeiul gras si frumos in jurul caruia dai ocol salivand in piata, totul inseamna investitie si stres.
Agricultura reprezinta o loterie!
Nu, nu ii pune nimeni sa faca asta, insa cineva trebuie sa faca si agricultura, cineva trebuie inca sa cultive sanatos legume si fructe, asa ca nu te mai grabi atat sa negociezi pentru 1 ban in piata, e lipsa de respect fata de tine insuti. La supermarket faci asa?

unde creste ardeiul

Asa cum am spus si in alte articole, alege calitatea nu forma greoaie care iti ia ochii, legumele ca pictate venit din Turcia sau Japonia.
Cumparand din piata, de la adevaratii producatori alegi sanatatea!
Nu mai refuza lucrurile facute de catre romani, in Romania, atata timp cat nu stii cu adevarat de unde si cum vin restul fructelor si al legumelor din afara.

unde creste ardeiul (1)

Civilizatie inseamna in primul rand sustinerea propriilor valori si incercarea de a supravietui si incuraja pe cei cu care si langa care iti duci viata.
Respecta munca!
Nici un tip de munca nu este rusinoasa!
Si toti suntem egali in fata vietii!

unde creste ardeiul (2)

Locul de unde vine ardeiul

Comments

2 thoughts on “Locul de unde vine ardeiul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.