Guest post by Marco

Vandaag werd mij gevraagd om een een verhaal te schrijven in het Nederlands, Dat is een makkie dacht ik (ik ben immers een Nederlander) maar toch, waarover moet ik schrijven ? Ik heb geen onderwerp opgedragen gekregen, zoals meestentijds. maar goed, ik zal toch eens moeten beginnen. Ja Ja, natuurlijk, ik ben wel begonnen, maar nog niets zinnigs geschreven. Ik zou natuurlijk kunnen schrijven over wat jullie allemaal al weten van ons nederlanders. Zoals, wij lopen altijd op klompen en in elke achtertuin staat een molen. Of dat we alleen maar melk drinken en van de melk die we niet opdrinken maken we boter en kaas, maar ja dat weten jullie allemaal wel, en zo komen we dus niet verder.
Nee ik moet nu echt eens beginnen met een verhaal.
Pffffffffffffffffft dat is niet gemakkelijk. Wat misschien wel interessant om te vertellen is, dat wij hier in een landje wonen aan de Noordzee, en dat een groot deel van Nederland onder het zee=niveau ligt. Om dus niet iedere dag natte voeten te krijgen, zijn wij begonnen met het bouwen van dijken. Als de dijk dan hoger was als het zeeniveau, pompten wij het water tussen de dijke weg en hebben we droog land, (slim hé ?). Om het water weg te pompen bouwden we een heleboel wind-watermolens veel van deze molenszijn bewaard gebleven en kunnen worden bezichtigd, Een zeer bekende plaats hiervoor is Kinderdijk. Hier komen elke dag honderden toeristen.
Natuurlijk kan ik nog veel meer vertellen over Nederland maar dat is dan over het algemeen historische informatie.
Wij zijn natuurlijk niet stil blijven staan, en zo heeft Nederland zich ontwikkeld tot één van de rijkste landen van de wereld. Zeker, wij kennen ook onze problemen, en luxe went snel.
Laat mij maar eens weten waarover ik moet schrijven.
Roept u maar !!

kinderdijk.

Story in Dutch

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.