Partea I: aici

Intr-un concert din turneul Nevermind, Kurt a imprumutat o rochie de la un spectator si a zburdat pe scena cu dezinvoltura si veselia unui copil.
Dupa turneu si-a vopsit parul in rosu-gest ostentativ de rebeliune: la Reading Festival a aparut intr-un scaun cu rotile, purtand o bluza chirurgicala si o peruca blonde cu suvite albe.
Kurt de fapt pasea pe marginea noptii cum o mai facuse pana atunci si cum o mai avea s-o mai faca, pana cand avea sa treaca dincolo de ea.
Vazandu-i pe cei trei “intelepti” acri si blazati de la Nirvana in afara scenei, ii descopereai atat de parasiti si de vulnerabili,incat iti venea sa-i duci de mana acasa, sa le dai ceva de mancare si un pahar cu lapte cald si asezat pe marginea patului cu asternuturi curate, asa cum ei se pareau ca de mult nu mai cunoscusera, sa le citesti o poveste de adormit copiii,in care binele invinge intotdeauna raul.
Desi celebrii au continuat sa se imbrace precum primii lor fani: bugi jerpeliti, bascheti sparti, camasi in carouri a la Neil Young. Nu s-au schimbat de dragul lumii,ci lumea s-a schimbat dupa ei. Moda grounge a
invadat casele de moda.
In 1992, Nirvana scoate o compilatie intitulata “Incesticide”. Coperta reprezinta o pictura de-a lui Kurt Cobain, un copil cu capul spart ca un ou, plangand si intinzandu-se dupa un parinte intors cu spatele, cu o expresie alba.
Tot in 1992 majoritatea revistelor americane au declarat Nirvana-grupul anului.
In 1993 apare “In Utero”.
John Mulvei de la New Musical Express declara: “In Utero este un album care te zapaceste profund. Strident si deconcentrant pe alocuri, iar pe altele dezarmant de dulce, suna ca albumul unui mare grup care cauta o directie
accesibila din punct de vedere psihologic”.
Desi cei trei au fost discreti au aparut zvonuri ca albumul nu urmarea sa continue linia trasata de “Nevermind”, ci avea ca scop distrugerea soclului pop pe care se catarase trupa. In sfarsit,Kurt se hatarase sa renunte la coroana garnisita cu spini auriti.
Pe 8 aprilie 1994, Kurt Cobain a fost gasit mort in locuinta sa din Lake Washington.

The Man Who Sold The World

Comments

Etichetat pe:                                                                

3 comentarii la „The Man Who Sold The World

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.