Mda, revin cu transmisia in direct in cazul achizitionarii unei locuinte.
Buuun, nu tata, nu ma incadrez la “acea prima locuinta”, probabil nici la o a doua, insa in Romania nu asta este secretul atunci cand incepi cautarea unei locatii: fie ca vorbim de un apartament, o vila, un pamant sau un sediu comercial.
Treaba este ca toti: de la functionarii de la Circa Financiara pana la simpli vanzatori la vreun fast-food contagios si sfarsind cu agentii imobiliari, toti cer a fi cautati in fund. Poate le place si cu siguranta ca duc lipsa pe acasa; asa ca macar cu vorbe si priviri mai mult sau mai putin lascive sa se aleaga.
Sooooo…revenind: azi dimineata, in insomnia-mi crancena, dupa ce am gasit o oferta cu privire la vanzarea unui apartament- fara poze, fara date clare cu privire la cartierul in care se afla, am dat un mail. Simplu:

Buna ziua, am vazut anuntul cu privire la vanzarea apartamentului……….
Unde exact in ……? Imi puteti trimite va rog cateva fotografii? Multumesc.

Vine raspunsul: (copy/paste din email)

Am primit cererea dv.Fotografii nu avem .Cumpararea unui ap. se face dupa vizionare,iar adresa sincer nu o putem da. Santem agentie.Daca doriti sa cumparati trebuie sa ne lastati un nr.de telefon pt. contact,ce anume doriti,pozele unei locatii nu sant relevate pentru cumparere. Multumim .

Nu are sens sa comentez raspunsul…pffff…nu au poze? Asta a fost cea mai tare oricum! Si ce vand baietii astia? Iluzii?
Scriu si eu alt mail:

Clar nu intentionam sa fac cumpararea eventual prin transfer bancar/ curier; si daca nu fotografiile locatiei sunt importante, atunci ce? E total fara sens afirmatia dvs, dar in fine. Nu v-am cerut adresa! Dar zic – iar in fine- inseamna ca nu lucrati cu proprietari sau cu alt timp de parteneri de incredere- atata timp cat va este frica de faptul ca o sa va sara.
Acestea fiind zise eu traiesc in anul 2009 su nu am timp de aruncat pe drum ca sa vad o casa pe interior si sa ma rog cu bani.
Stiu ca este greu cu criza asta sa supravietuiesti ca agentie imobiliara, dar ar trebui sa acordam fiecaruia un credit, nu sa il plimbam pe drum, doar in speranta ca locatia in sine si vorbaria de rigoare a unui agent imobiliar poate schimba adevaratele cerinte ale unui client.
Urmatoarea oferta!

So, treaba este simpla, iar urarea mea de asemenea: Falimentarea agentiilor imobiliare!
Hm…desi la o simpla analiza si tinand cont de experienta pe care am capatat-o – fara sa vreau- in relatia cu agentii imobiliari, realizez ca nu au nevoie de nici o incurajare in genul celei scrise mai sus, deoarece oamenii astia se sinucid singuri in ceea ce priveste job-ul pe care il au de facut si relatiile cu clientii!
Sa invatam sa vorbim, sa scriem si sa ne vindem marfa, dragilor.
Stiu ca frecati duda toata ziua si aveti nevoie sa va bateti cu pumnii in piept ca azi sau maine aveti o vizionare, insa a ma pune pe mine aiurea pe drumuri nu aduce un castig nimanui si pana la urma nu am nevoie clara sa vad mai mult de o poza ca sa imi dau seama cum arata o casa.
Ia vezi, cati bani ai in portofel?
Nu prea sunt, a?
E bine…..;)
Mai da si tu din coate!

ne-Poveste cu agenti imobiliari

Comments

One thought on “ne-Poveste cu agenti imobiliari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.