Imi plac asa: supa de legume, de pui a la grec, ciorba de burta si ahhhhh……mor dupa ciorbele alea moldovenesti din carne de vita cu smantana…..
Vis, tata!
Fiecare mancare are povestea ei si te duce in povestea ei!
Bucataria este o arta, gatitul nu doar o necesitate!

via Madalina, astazi: ciorba de pui a la grec

Pentru această ciorbă am folosit spate şi aripi de pui (eu am pus 4 aripi şi 4 jumătăţi de spate). Am spălat carnea şi am asezat-o sa stea cuminte în oala de fiert sub presiune.
Am curaţat apoi 2 morcovi sănătoşi, 4-5 cepe şi vreo 3 „felii” dintr-o ţelină. Le-am tocat pe toate cubuleţe şi le-am pus în oală, peste carne. Am pus şi sare, puţin delikat şi 4 linguri de orez.

Am turnat apă cât cuprinde şi…. la fiert! Asta a durat 20 de minute, considerate de când a început oala să „răsufle” (adică de când am dat ochiul mic).

După ce s-au fiert, am mutat totul în altă cratiţă şi m-am pregătit să „dreg” ciorba. Adică: am spart într-un castron mare 4 ouă întregi.

Le-am amestecat bine cu telul şi am pus cam jumătate de pliculeţ de sare de lămâie (ştiu, nu e sănătoasă, dar… gustul e bun!).

Cred că se poate folosi zeamă de lămâie sau chiar oţet în loc de sarea de lămâie. Când ciorba clocotea, am început să adaug uşurel câte un polonic peste amestecul de ouă, având grijă să mestec energic cu telul.

Şi am pus, şi am tot pus, până ce aproape am umplut acel castron mare. Apoi toată şmecheria asta am vărsat-o peste restul de ciorbă din cratiţă, desigur mestecând în continuare.

La final, după ce a mai dat câteva clocote, am tocat o legătură de leuştean.

Am presărat-o deasupra ciorbei, am oprit focul şi am acoperit cratiţa cu capacul.

Pofta sa fie!

Ciorba de pui a la grec

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.