Yesterday and today, the WBF 2009 (World Blogging Forum) in Bucharest was the place to be for them who are realy interested in the meaning of blogging and the influence of the internet, not only in Romania, but
world-wide.
So there were presentations by experts from the whole world.

Guest post by Marco

So it wasn’t a surprise for me that one of them was Ramon van Stoppelenburg to share his knowledge and experience as a blogger of the first hour in the Netherlands, and how he used the internet and his site to travel around the world for two years for free.
Just because he had a strategy to use individuals,the media etc. to participate.
He wrote a book about this “Letmestayforaday” and today i heard that there are plans to translate it also in Romanian.

In his presentation he explained why and how he did it, and how lucky he was to grow-up- and live in a country where is freedom.
Freedom of how we think or what we do. On his 2 years trip he saw also the opposit of it, and realised that freedom isn’t self-evident.

I’m proud to see that iYli had the oppertunity to have an interview with Ramon.
And he told her about the meaning of this congres and that he learned that blogging in many parts of the world isn’t free and self-evident, and because of the fact that we have that freedom, the way we use the internet, changed.
No big issues, and a lott of minor personal talking.

Ramon

About his two years trip ( and the question if there is a favorite country) Ramon answered; that you can’t compare for example the way how people live in South-Africa with how people live in the north of Canada.
But one important thing in general, people who have less, were content in a special way, and most willing to share what they had.
And that’s something to think about.

Ather interview here.

iYli bij het 1e WBF

Gisteren en vandaag, het WBF2009 (World Blogging Forum) in Bucharest was de plaats voor diegene welke echt geinterseerd zijn in de betekenis van blogging en de invloed van het internet, en niet alleen in Roemenië,
maar wereld-wijd. Om die reden ware er dan ook presentaties door experts van uit de hele wereld.

Voor mij was het dan ook geen verrassing dat Ramon van Stopplenburg was één van hen, om zijn kennis en ervaring ( als blogger van het 1e uur in Nederland) met de aanwezigen te delen en te vertellen hoe hij het internet en zijn site gebruikte voor een wereldreis van 2 jaar zonder hiervoor geld uit te geven.
Hiervoor had hij een idee /strategie om middels het internet gebruik te maken van personen en de media.
Dit alles heeft hij beschreven in zijn boek “Letmestayforaday” en vandaag vernam ik dat er plannen zijn om het eveneens in het Roemeens te vertalen.

In zijn presentatie geeft hij aan hoe en waarom hij dat heeft gedaan, en dat hij het geluk heeft te zijn opgegroeid in land van vrijheid, vrijheid van hoe wij denken en wat wij doen. Tijdens zijn reis zag hij ook het tegenovergestelde, en realiseerde zich dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Ik ben trots op iYli dat zij de gelegenheid had om Ramon te interviewen. Hij vertelde haar desgevraagd over de betekenis van het congres voor hem; dat hij heeft geleerd dat in vele delen van de wereld blogging en het gebruik van internet niet altijd vrij-en vanzelfsprekend is. En omdat wij deze vrijheid wel hebben is het gebruik van het internet door bloggers veranderd. Geen grote zaken meer, maar wel veel kleine en
persoonlijke communicatie.

Ramon 1

Over zijn wereldreis, en de vraag of er een faforiet land voor hem is, antwoordde Ramon dat geen vergelijk te make is tussen; bijvoorbeeld hoe mensen leven in Zuid Afrika of hoe in het noorden van Canada. Maar een ding is overal gelijk. Mensen die weinig of niets hebben zijn tevreden op een speciale manier en altijd bereid om te delen wat ze hebben.
En dat is iets om over na te denken.

iYli at the 1e World Blogging Forum

Comments

Tagged on:                             

One thought on “iYli at the 1e World Blogging Forum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.