La Copenhaga, in Danemarca, se desfasoara in perioada 7-18 Decembrie, Summitul mondial despre schimbarile climatice.
Sefi de stat si de guvern se intalnesc pentru a realiza un acord international cu privire la conservarea mediului, la incetarea degradarii acestuia prin limitarea emisiilor de gaze cu efect de sera.

Sambata trecuta, in Bucuresti in Piata Constitutiei Raluca Teodor a avut iniţiativa de a marca în 5 decembrie participarea bucureştenilor la proiectul Ride Planet Earth, cu speranta ca pot face ceva ca să se vorbească şi de România în contextul conferinţei ONU.

Ride Planet Earth: On 6th December 2009 cyclists across the planet took to highways, streets and dirt tracks demonstrating the capacity and willingness of ordinary people to take action against dangerous climate change.

Ride Planet Earth sustine schimbarea stilului personal de viata, promovand modalitati de transport ce sunt sustenabile din punct de vedere al mediului inconjurator, ca parte din pasii necesari in lupta impotriva schimbarii climatice. Transportul pe baza de combustibili fosili reprezinta aproximativ 35% din emisiile de carbon ale tarilor industrializate. Asadar, acesta este un subiect cheie pentru a asigura o clima sigura ca stabila

Un nou eveniment din seria manifestarilor eco desfasurate in mai multe state europene cu ocazia summitului Eco se desfasoara astazi, joi, 10 decembrie, de la 8 seara, pe patinoarul Floreasca.
Organizatorii invita oamenii la dans pe gheata, la un ceai cald, la adunat materiale reciclabile si la vizionarea filmului “Age of Stupid”.

M-a impresionat faptul ca a fost creata o sculptura din gheata reprezentand un urs polar- sa stea in fata cladirii in care se va desfasura summitul. Si ma doare faptul ca asa cum aceea se va topi se intampla in Antartica in fiecare zi.
Realitatea este ca se intampla ceva nu foarterumos cu mediul, ca dincolo de hainute roz si zambete de discoteca trebuie sa te trezesti Romanie si sa respecti mai mult ceea ce ti-a fost dat. Incepi prin a nu mai arunca gunoaie aiurea in padure, prin a duce la reciclare hartia, pet-urile. Si lasa padurile mostenite acolo unde sunt, nu le mai taia si nu le mai vinde la traficantii de aur verde pe bani grei.
Sper sa nu vina timpul cand vor fi bani destui doar pentru a cumpara butelii de oxigen, caci in jur nu mai exista….
Implica-te, Lets’s do it Romania!

Pentru natura, impreuna!

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.