Toti ne-o ardem in discutii despre sex, ducem jocul dublu al timiditatii sau arogantei, suntem crai laudarosi sau printese ranite, nervoase de prea multa lipsa sau in necunostinta de cauza si rareori stam sa judecam de unde provin cauzele intregului joc intre sexe.

Radu Macovei ( @radumach )are astazi prima parte dintr-un guest post pe iYli.ro
Cunoasterea deschide noi usi, da foc tabuurilor si scoate oamenii din frica de oameni.
Omul scrie lucruri interesante.

Parerea mea o stiti oricum: Sexul salveaza lumea si da claritate viselor.
Articolul cu pricina are destule comentarii, insa concluzia e una singura: la munca, tata!

Nici o pizda nu e la fel pana la urma !

Sexualitatea viselor

Guest post by @radumach

Vad din ce in ce mai multe femei pe strada, in cluburi si in general prin locurile pe care le frecventez eu cum se lamenteaza ca “pe ele nu le iubeste nimeni”.

Pentru ca nu suport din nascare ca sa vad o femeie cu oaresice pretentii ca e nefericita (e cunoscut faptul ca scopul meu in viata e sa fericesc toate femeile), am gasit de cuviinta sa cercetez alarmanta situatie.

Ca un tocilar ce ma aflu, am pornit de la carte (teoria e baza, frate), apoi am trecut la observatii empirice (teoria ca teoria da’ practica ne omoara) si am terminat cu elaborarea unor postulate (deloc neatacabile – daca nu esti in toate mintile ).

Tatal lor in ceea ce inseamna antropologie, evolutionism si in general biologie moderna, adicatelea Robert Darwin Charles zice intr-o care de-a lui The Descent of Man in Relation to Sex (bine, eu personal nu ii arog atata credibilitate si zic ca
l-a citat pe Gigi Becali sau pe Cornel Dinu, da hai sa il cred ca a fost ideea lui), ca in speciile tuturor animalelor pluricelulare sexuate (adicatelea care are el si ea – pornind de la cele mai banale insecte si terminand cu mamiferele) , femela alege direct sau indirect masculul cel mai puternic astfel incat sa asigure procreerea de urmasi puternici cu scopul de a perpetua specia.

Mai mult decat atat, sunt unele specii (cum ar fi paiajenul vaduva neagra, sau banala albina) care dupa ce perpetueaza ele specia il omoara pe bietul mascul.

Bine teoria de azi nu a mai evoluat de la aparitia cartii prin 1871 (deci Gigi e genial!) si se spune ca perpetuarea speciei se face prin doua metode : selectia intersexuala si intrasexuala.

Ca sa fiu mai exact: in primul caz – femela alege masculul care i se pare ei ca e cel mai puternic; in cazul 2 – masculii se bat ca chiorii pana ce ramane cel mai puternic si le pune capacu’ tuturor femelelor de pe acolo.

Asta se intampla la toate animalele. Acuma, oricat de mult am vrea sa o dam de gard, si omul e un animal (Guta e mai animal ca mine, sa nu avem vorbe la proces !).

Numai ca avem un avantaj : gandirea.

Si gandirea asta (care la multi/multe exista da’ lipseste cu desavarsire) ne face sa ne comportam diferit fata sa zicem de cei mai buni prieteni ai nostii – cainii. In ce sens?

Simplu, femele om aleg partenerii si in acelasi timp masculii se bat ca niste chiori.

In partea asta vine treaba cu studiile empirice.

Femeia, pentru ca are pretentia ca gandeste si atunci are idei mai ales despre ce inseamna sa fie masculu puternic.

Pentru unele sa fie ala puternic inseamna sa fie malac 2/2 si bodyguard la club, pentru altele sa aiba un cont imens in banca, pentru alele sa fie inalt, pentru altele sa cante bine, pentru foarte putine inseamna ca ala sa aiba ochelari si sa stie sa rezolve diferentiale de gradul 3.

Ma rog, ati prins ideea.

Cum te raportezi tu la intreaga afacere?

Sexualitatea viselor

Comments

7 thoughts on “Sexualitatea viselor

 • 08/01/2010 at 6:02 PM
  Permalink

  Uitaşi un aspect: omul e singura specie de animală (mi se pare că mai e şi delfinul, parcă aşa ziceau ăştia de ştiinţa) care face sex nu doar pentru reproducere, ci şi de fun ca să simtă cum e să atingi culmile plăcerii vaginale. În cazul ăsta ce criterii se aplică? Că alea cu cel mai puternic, nu mai stau în picioare.

  Reply
 • 08/01/2010 at 6:07 PM
  Permalink

  e totul un simplu joc al contrastelor. cine n-are, vrea, iar cine are, vrea altceva. enervant de simplu.

  Reply
 • 08/01/2010 at 11:24 PM
  Permalink

  @Eros: Mai nasol e să n-aibă, să vrea şi, cînd în sfîrşit are, să vrea altceva.

  Reply
 • 08/01/2010 at 11:58 PM
  Permalink

  @Saturnianul sau sa vrea, sa aiba cu cine, sa aiba unde, dar sa nu mai aiba cu ce :)) erau si bancuri pe tema asta, parca :))

  Reply
 • 09/01/2010 at 3:31 AM
  Permalink

  @Saturnianul In cazul dat de tine se aplica aceleasi reguli… Placerea este un byproduct. Nu iti poti neglija ce ti-a programat natura in codul genetic. Treaba cu cel mai puternic la om e si pusit psihologica. Sunt femei care vor un malac 2/2 pentru simplu motiv ca ele au fost puse la munca fizica in copilarie si, inconstient, vor sa scape de trauma asta! Sigur exemplele pot continua si daca vrei le detaliez

  Reply
 • Pingback:| iYli | Cine dozeaza chimia sexuala? |

 • 18/10/2010 at 12:40 PM
  Permalink

  Eu ma raportez asa: Futi nu futi, vremea pulii trece bai tata.
  Fiecare dintre noi (barbat sau femeie) se autoevalueaza si in functie de notele pe care si le da, cauta un partener cu aceleasi medii sau chiar ceva mai bune.
  Pe masura ce trece timpul sau in functie de conjunctura, omul/femeia umbla la notele proprii, marindu-le sau micsorandu-le.
  Comerţ.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.