Tot mai des, in ultima vreme, ne plangem, va plangeti in privinta copiilor.
Ca nu mai citesc, nu mai stiu sa rasfoiasca o carte si nu patrund tainele si farmecul cuvantului tiparit.

Intr-o lume in care tentatiile electronice sunt tot mai mari, iar posibilitatile de comunicare si culegere a informatiei de asemenea, este absurda din punctul meu de vedere limitarea copiilor doar asupra cartilor ca unica modalitate de a deveni personalitati implinite, capabile sa faca fata si sa se integreze intr-o societate a inteligentelor multiple.

Marea majoritate avem calculatoare acasa, internet pe telefon si mai nou, cercul de cunostinte nu se largeste prin intamplarea vederii pe strada sau in grupuri cu pasiuni comune, ci pornind de la si prin retelele sociale.

Este absurd sa incercam sa oprim timpul in loc, doar pentru ca ne ciocnim de lucruri noi pe care, doar din teama prejudecatilor nu le invatam.

Este absurd sa oprim timpul in loc, doar pentru ca suntem adulti, incarcati de blazarea cotidianului si cerem respectul adecvat anilor pe care i-am trait.

Este absurd sa fim egoisti si sa judecam prezentul doar prin prisma povestii “a fost odata copilaria mea….”

Atat timp cat un parinte achizitioneaza un calculator pentru copilul sau, ar trebui sa se si ocupe sa ii largeasca gama de cunostinte si multitudinea optiunilor pe care acesta le ofera, mai ales daca este si conectat la internet.

Pentru ca un parinte cu responsabilitate nu ii ia copilului calculator doar ca sa il umple cu jocuri si sa poata sa scape de acesta foarte usor.

Ci il invata sa si scrie la calculator, il invata sa intre pe internet si isi culeaga informatiile necesare pentru scoala, sau simple informatii care au legatura cu ceea ce ii place copilului sa faca sau sa cunoasca.

Si am ajuns la idea acestui articol: daca ii place calculatorul- si este imposibil sa existe copil care sa nu fie atras de el, dar nu ii place sa rasfoiasca o carte, treaba este foarte simpla si deja rezolvata, pentru ca exista site-uri special destinate copiilor, cu teme adecvate varstei lor si cu continut accesibil, educativ si de bun simt.

Solutia este intotdeauna la mijloc.

Iar ca adulti responsabili ar trebui sa tinem pasul cu dezvoltarea tehnologiei si sa intelegem ca intreaga viata sociala nu se poate desfasura fara aceasta.

Nu spun nu cuvantului tiparit si nu il resping, spun doar ca societatea evolueaza, iar copiilor nostri le este imposibil sa isi traiasca asemeni noua copilaria.

Spun ca impreuna cu ei si doar alaturi de ei putem evolua si ne putem intelege, cu mintea deschisa.

Stim mai mult decat parintii nostri, dar mai putin decat copiii nostri.

Evolutia sociala vis-a-vis de evolutia personala

Comments

One thought on “Evolutia sociala vis-a-vis de evolutia personala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.