Avem, un ruxac in spate, geanta de gat, doua sacose intr-o mana si o alta sacosa in cealalta. Era verde pentru pietoni asa ca am pasit linistita pe trecere, cu un pas potrivit greutatii. Trecerea scurta, verdele si mai scurt.

Am ajuns la jumatatea trecerii de pietoni si m-a luat la propriu pe sus curentul produs de o masina care a zburat prin spatele meu si claxoanele celorlalte. Trecusem jumatate si mai aveam jumatate din strada. Ce s-a intamplat?

Am scapat intreaga de data asta cat timp am ramas infipta in mijlocul strazii cu masini zburand intr-o parte si in alta. Oare era atat de greu sa aiba rabdare sa mai trec o banda? Oare sarisem sotronul pana atunci sau alergasem dupa mingii pe sosea, ma machiasem in mijlocul strazii si ignorasem soferii?

Nu! Treceam regulamentar cu ceva bagaje pe o trecere de pietoni, in timpul unui verde mult prea scurt.

iulia

Sa urlu nesimtirea soferilor? Prostia trecerilor de pietoni din Romania care nu sunt sincronizate cum trebuie si stai ca boul sa tranversezi o strada sau sa te incadrezi pe o banda deoarece nimeni nu o sa-ti cedeze vreodata?

Cate accidente s-au intamplat pe trecerea de pietoni in ultimul an?

In muntii din Irlanda de Nord, cand de-abia incapea o masina pe drum, in momentul in care se intalneau doua venind din sens opus ambele se retrageau in iarba si se invitau sa treaca, ti se facea si rusine ca treceai primul; Belfastul orasul ala nebun, iubitor de bere si petrecare  stie sa dea propritate, sa astepte civilizat pietonii chiar daca soferii sunt in cartierele locuite de catolici iar ei sunt protestanti si ar trebui sa ii urasca de moarte. De moarte in accident.

Londra, colorata, cu accentul sau de poveste stie sa lase pietonii sa isi ceara drepturile, iar soferii respecta semnele, asa cu volanul lor ciudat cum ai sa crezi la prima vedere. Pana si Praga unde ai toate sansele sa te ratacesti deoarece sunt drumuri cu un singur sens si daca ai pierdut o strada ai toate sansele sa ocolesti tot orasul ca sa ajungi la locul dorit respecta. Respecta omul in trafic.

La volan sau pe jos suntem doar oameni.

Culmea e ca in ultima vreme in jur comportamentul animalic preia intaietatea in gandurile si simtirile lui Homo Sapiens, iar eu sunt tot mai scarbita.
Nu te-ai saturat sa fi neom?

Zebra vietii si trafic cu omenie

Comments

Etichetat pe:                                        

2 comentarii la „Zebra vietii si trafic cu omenie

 • Pingback:Tweets that mention | iYli | Zebra vietii si trafic cu omenie | -- Topsy.com

 • 28/11/2010 la 5:33 PM
  Legătură permanentă

  … unu, se scrie “rucsac”, munţomano!!! 😛
  doi, la ăia există un “cod rutier”, şi este respectat… acum, că la început a fost impus cu paru’. acum toată lumea consideră normal să-l respecte.

  la noi, cică e “comunist”, şi noi “e liberi, dom’ne, gata dictatura!!!”
  da, şi la 20 de ani de-atunci, tot vrem “libertate”, “drepturi” dar ne facem că nu ştim şi de “obligaţii”, şi de “consecinţele încălcării obligaţiilor”…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.