Intr-adevar, ador oamenii care tipa.
Din orice sau fara motiv.

Ador oamenii care tipa, care se uita urat si care isi cauta motive de suparare din orice. Ador oamenii care povestesc tare despre copiii lor si care pun la job filmulete de la vreo nastere in familia din care provin; oamenii care rostesc reteta mamaligii facute pentru tot clanul cu o seara inainte. O mamaliga cu branza cum nimeni nu a mai gustat, mirosit sau macar visat fie si in cele 10 de secunde in care timpul sta de obicei in loc si o intreaga populatie a pamantului isi va fi vazut viitorul.

Ador oamenii care vorbesc pe aceeasi tema la nesfarsit si care ma bat la cap in fiecare zi; oamenii care cred ca eu sunt de fier si pot face si munca lor. Ador oamenii care considera ca nu esti bucatar daca nu cureti pielita de la ciuperci si daca nu tai ceapa pentru ciorba neaparat solzisori, oamenii care nu stiu ca fusta scurta se potriveste si cu cizme si ca nu doar costumul clasic inseamna eleganta.

Ador oamenii care plang si se plang cand ar trebui sa rada si sa danseze fericiti; oamenii care prefera sa isi lase nevasta gravida la nesfarsit in loc sa isi puna prezervativ sau macar sa o indoape cu vreo pastila antibebe, pentru ca apoi sa se planga de cat de scump este un avort.

Ador oamenii care fumeaza trei pachete de tigari pe zi, plangandu-se in acelasi timp ca au datorie la electricitate si ca daca nu o achita in curand vor fuma la lumanare in noptile fara luna plina.

Ador oamenii care mint pentru ca apoi sa se deconspire singuri si sa iti si povesteasca detalii.

Ador oamenii care stau pe site-uri de matrimoniale, construindu-si o viata degajata din chat-ul cu necunoscutii; oameni care nu stiu sa zambeasca in viata de zi cu zi. Ador oamenii care ma depasesc in trafic pentru ca apoi sa puna frana in fata mea, nestiind ca e fix treaba la care ma astept.

Ador oamenii care nu stiu ce vor si nu stiu sa spuna ceea ce gandesc, oamenii soareci care se ascund in spatele unei imagini pe care si-au construit-o de frica penibilului.

Ador oamenii care judeca tot ce misca in jur, fara sa se cunoasca pe ei insisi macar; ador oamenii care isi uita originea si familiile aruncandu-se in craterul incins al unui oras mare pentru a vinde gogosi. Fierbinti. Pentru suflete cuminti.

Ador parintii care isi distrug copiii prin prisma propriilor frustrari.

Ador prostia si ignoranta si sunt mandra ca traiesc langa oameni care vor sa fie mai maturi decat sunt si mai fericiti decat ar putea fi vreodata.

Poem ignorantei, treapta intru’ prostie

Comments

Tagged on:                                     

9 thoughts on “Poem ignorantei, treapta intru’ prostie

 • Pingback:Tweets that mention | iYli | Poem ignorantei, treapta intru’ prostie | -- Topsy.com

 • 12/06/2010 at 12:59 AM
  Permalink

  Ador oamenii care nu stiu ce vor si nu stiu sa spuna ceea ce gandesc, oamenii soareci care se ascund in spatele unei imagini pe care si-au construit-o de frica penibilului. asta o ador cel mai mult :X

  Reply
 • 13/06/2010 at 3:41 PM
  Permalink

  Initial ma gadeam la oamenii pe care ii ador cu adevarat, si anume pe cei care stiu sa zamabeasca cu adevarat… Insa citind articolul tau realizez ca ador mai mult acest tip de “personaje” triste din toate pct de vedere….

  Reply
 • Pingback:Contraceptiva conceptiva | R.R

 • 17/12/2010 at 6:41 PM
  Permalink

  I lately decided to develop a short film about this, I’d be pleased if you would perhaps take a minute to glimpse it and maybe go away a comment about that which you consider, I left the movie url in the “website” field, hopefully you may access it, thank you a lot

  Reply
 • 13/03/2011 at 1:16 PM
  Permalink

  “Ador parintii care isi distrug copiii prin prispa propriilor frustrari.”

  “prisma”, nu “prispa”… ştiu-ştiu: i’m a grammar nazi!!! 😛

  Reply
 • 13/03/2011 at 1:19 PM
  Permalink

  Mersi, mi-a scapat in viteza si la nervi 😀

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.