In luna Martie am primit doua ghivece cu trandafiri.

Din experienta anilor trecuti in care am replantat astfel de flori in curtea parintilor mei pentru ca in lunile de vara sa ma bucur apoi de tufe colorate si parfumate, nu am tinut cont nici de aceasta data de sfaturi care spuneau ca trandafirii de ghiveci nu rezista peste iarna la temperaturi joace.

La sfarsitul lunii aprilie, m-am inarmat cu o cazma cu ajutorul careia am facut doua gropi pentru fiecare dintre trandafiri. Bolovanii scosi i-am zdrobit tot cu cazmaua, am udat gropile, pus pe fiecare dintre trandafiri cu tot cu pamantul deja existent in ghiveci in groapa sa si acoperit cu pamant pana la nivelul tulpinei.
Ca sa fiu si mai sigura ca totul va fi in regula am pus ceva apa din nou.

Noi veniti (rosii cum scria pe ghiveci) sunt langa o tufa de trandafiri galbeni si una roz, langa lalelele galbene. Asadar splendoare in iarba! 🙂

De ce am ales pentru replantare sfarsitul lui Aprilie si nu Martie atunci cand i-am primit?

In primul rand pentru ca pamantul devine mai cald odata cu incalzirea vremii; ar fi trebuit sa mai astept pentru un iunie, insa trandafirii din ghiveci au inceput sa dea semne de uscare in aerul apartamentului meu si nu am vrut sa moara. Am riscat oricum.

Asa arata acum, in Iulie una dintre tufele plantate. 🙂

O alta modalitate prin care am plantat/ inmultit trandafiri in curtea parintilor mei consta in: ruperea unei tulpini pe care sa se gaseasca 3 tepi la distanta unul de celalalt pe vericala bineinteles. In luna Iulie sau August pui tulpina respectiva in pamant lasand afara o mica parte, eventual pe care se gaseste unul dintre tepi. Acoperi cu un borcan din sticla sau o sticla de plastic taiata ca sa le fie cald pe parcursul iernii, iar in primavara urmatoare ai frumusete de tufa de trandafiri. Am facut treaba asta atat cu trandafiri care erau deja in curtea mea si s-au dezvoltat bine, dar si cu tulpini ramase dupa uscarea trandafirilor primiti, trandafiri achizitionati probabil de cei care mi i-au daruit de la florarie. Un exemplu al ultimilor amintiti in fotografia de mai jos.

Asadar se poate, chiar daca nu esti expert agronom. Trebuie doar sa ai rabdare si ceva pasiune vis-à-vis de ceea ce iti doresti.
Mult succes si tie, iar daca vrei sa ma inveti si alte trucuri legate de plantarea florilor le astept cu drag. 🙂

Cum plantam trandafiri

Comments

4 comentarii la „Cum plantam trandafiri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.