“Copilul rade:

Intelepciunea si iubirea mea e jocul;

Tanarul spune:

Jocul si intelepciunea mea-i iubirea;

Batranul tace:

Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea!”

“Trei fete”– Lucian Blaga

***

Din copiii cu varste cuprinse intre 4-12 ani, 80% utilizeaza pc-ul pentru jocuri.

În primul rand, noi, ca adulti, trebuie sa acceptam sansa lor de trai intr-o societate dezvoltata.
Ramane insa o intrebare in aceasta privinta: Care sunt avantajele şi dezavantajele copiilor in relatia cu jocurile care li se adreseaza?

Restrictia mea in randurile urmatoare este referitoare la jocurile agresive. Am in vedere doar jocurile educative si jocurile pentru relaxare.
Jocuri care se gasesc si pe jocurigratis.ro

Observ uneori teama adultilor, ingrijorarea lor in privinta modificarii si evolutiei tehnologiei.

Dar, daca ne intoarcem in timp, cu 100 de ani de exemplu, în cazul în care cărţile erau disponibile, oamenii manifestau aceeasi ingrijorare in privinta lor. Au urmat acelasi tip de reactii in privinda radio-ului, iar mai tarziu a televizorului.
Lumea se invarte, iar tehnologia o face mai mica, o face palpabila oriunde ai sta pe pamant.

Oricum intreaga dezvoltare fantomaa tehnologiei vine din cunostinte, iar evolutia este o continua provocare. Invata cat poti. Copiii trebuie sa creasca folosind cea mai noua tehnologie; sa se inspire din lumea personajelor puternice si a jucariilor virtuale, sa fie stapani pe mintea si pe viata lor.

Concluzia mea este simpla, atat timp cat avem grija de jocuri pentru copii. De fapt, toate au o influenta educative, fie ea pozitiva sau negativa.

Jocurile pozitive aduc rezultate pozitive, reprezentand doar o mare parte a timpului prezent, reprezentand o necesitate pentru societate.
Ai cateva pagini de jocuri pentru copii aici.
Asadar evolutia tine de alegeri!

Randuri scrise la provocarea lui Marius.


Intelepciunea si iubirea mea e jocul

Comments

4 thoughts on “Intelepciunea si iubirea mea e jocul

 • Pingback:Tweets that mention iYli | Intelepciunea si iubirea mea e jocul -- Topsy.com

 • 01/08/2010 at 7:03 PM
  Permalink

  Sunt web designer de 8 ani. “Viata” mea este calculatorul. Am programe pe el, filme, carti, jocuri. Cu toate acestea incerc tot mai mult sa ma ‘sustrag’ aparatului in cauza pentru a calatori, a fotografia, a vorbi cu lumea.

  Este foarte clar ca, atunci cand voi avea un copil, acesta va avea acces la un calculator. Va putea invata sa lucreze pe el, il voi incuraja eu insami sa isi dezvolte eventual talentul pe una dintre multiplele fatete ale web-ului. Daca pustiul meu va dori la 12 ani sa programeze sau sa isi faca blog, ii voi sta alaturi.

  Este insa absolut normal ca timpul lui alocat PC-ului sa fie unul STRICT CONTROLAT, pentru ca stim cu totii cat de repede “te pierzi” prin noianul de chestii pe care le ofera computerul si internetul. Va merge la sport, va invata engleza OBLIGATORIU (daca tot are ma-sa diploma in domeniu :)), se va juca, vom calatori impreuna mult, pentru ca doresc sa vada lumea si sa inteleaga cum este si pe la altii.

  In momentul in care stii sa ii faci program copilului si sa il lasi sa faca si miscare, e mai greu de crezut ca va sta 25 ore pe zi pe WOW. Pana la urma, este de datoria parintilor sa stie ce si cat fac copiii lor.

  Reply
 • 05/04/2011 at 2:05 PM
  Permalink

  dar si eu stiu k jocul si iubirea sunt cele mai imiportante pentru tineri din ziua de azi si ca majoritate stau in fiecare zi pe net si se joaca diferite jocuri de strategie:))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.