In fiecare zi gasesc motive de care ma plang.

Ca nu imi place ca ma trezesc devreme, ba ca de ce m-am trezit de-abia la 11, unde sunt papucii, cata salata sa mai mananc, am obosit sa scot masina din garaj, mi-e lene sa ma si imbrac, de ce nu poate sa resolve balsamul problema pieptanatului pentru o saptamana intreaga, de ce nu alearga pompa singura cu tot cu statia de benzina dupa masina si mai trebuie sa si opresc, iar sunt tentata sa imi iau si o prajitura.

In fine, dar nu despre asta vorbim azi.

P1160919

Saptamana trecuta pe Facebook, Summer Lingriesling , mi-a spus sa incerc sa fac gem de corcoduse.

M-am aruncat in masina ca un zmeu si la ai mei, la tara am luat un maaaareee cos sa culeg corcoduse.

Am cam obosit din prima asa ca din fructele adunate au reprezentat cantitatea potrivita pentru un compot.

Simplu.

Le-am spalat, nicidecum scos samburii ca deja ma topeam de lene. Intre timp am pus la fiert intr-o oala apa si zahar.

Nu mult, ca sunt la dieta.

Am adaugat fructele dupa ce mai aveam putin si le spalam si cu peria de microbi, ca doar nu ar fi disparut prin

fierbere?!
Cam asta!

 Toata operatiunea a durat 30 de minute la foc mare iar cand am inchis   aragazul am adaugat in oala doua plicuri de zahar vanilat si am acoperit continutul cu un capac.

Rece sau cald, e un compot racoritor oricum, natural.

Ca paranteza nu am inteles niciodata rusinea unora de a recunoaste ca si  corcodusele sunt fruce si pot fi consumate si altfel decat transformate in tuica 😀

Bunica mea numea compotul din corcoduse chiselita.

In fine!

Tot despre corcoduse aici!

Si te intreb: tu ce fel de compot faci? Dar sa fie simplu ca pe caldurile asteaaaa, lenea mea are o coada mare, mare si imi pierd echilibrul harniciei repede!

Cu ce compot stingi vapaia verii?

Comments

6 comentarii la „Cu ce compot stingi vapaia verii?

  • 04/08/2010 la 1:01 PM
    Legătură permanentă

    mie imi place compotul de gutui..de prune si de struguri..exact in ordinea asta..:))..si bunica mea tot asa ii spune la compotul din corcoduse..:)..de facut,nu am facut niciodata..o ajutam doar pe bunica mea in copilarie..:)..

    Răspunde
  • 04/08/2010 la 3:45 PM
    Legătură permanentă

    Soacra-mea face un gem de corcoduse delicios. Compot de zarzare facem si noi destul de des. Iar fii-miu mananca zilnic corcoduse din parc asa cum faceam si eu cand eram mic.

    Răspunde
  • 05/08/2010 la 3:51 AM
    Legătură permanentă

    Alin, nu am facut compot de gutui niciodata; stiu de mancare de gutui sau gem.
    Sper sa imi amintesc in toamna. 🙂
    De prune e iummmm?!
    Dar de struguri?! Nu iese must/ vin direct? 🙂
    Asta da noutate!

    Stefania: Amintiri sanatoase 🙂

    Lutyk: E destul de complicata treaba cu gemul prin simplul fapt ca trebuie sa elimin samburii… ::))
    E frumos ca in familia ta traditiile au continuitate 🙂
    Oricum, pustiul e cel mai tare, ia totul neprelucrat :))

    Răspunde
    • 05/08/2010 la 10:14 AM
      Legătură permanentă

      Mai facem compot de cirese, caise, visine, mere, pere, prune sau combinate.
      La orice gem e aceeasi problema cu samburii. Si mai e problema cu caldura.
      “Pai cand eram si noi mai mici
      Si ne jucam cu bibilici
      De la vecini furam gutui …”
      Noi nu faceam la fel cand eram copii si mergeam la “furat” fructe din vecini? Mancam fructele nespalate si neprelucrate si nu ne faceam probleme din cauza asta.

      Răspunde
  • 15/08/2010 la 4:10 PM
    Legătură permanentă

    ma..compotul e una..gemul e alta..eu asa stiam..:)))..e f bun compotul de gutui..as putea sa.ti aduc..dar..nici tu nu ai vrut sa.mi spui ce te.am intrebat..si cand ai avut ceva bun de mancat..nu te.am auzit niciodata cum ca ai vrea sa dai si altora..;)))..doar poze..imi faci pofta..si..atat..;)))

    Răspunde

Dă-i un răspuns lui ALIN ROSIORU Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.