Stau pe terasa, singura la masa imi astept amicii.
In jur e galagie, oamenii vorbesc, rad, se bucura de racoarea serii, in vara.

Suna telefonul, stabilesc o intalnire pentru a doua zi.
Timp in care, la masa de langa se aseaza un tip. Isi intinde picioarele, apoi spatele pe spatarul din metal al scaunului;burta proeminenta ii iese in afara si incepe sa dirijeze propriul sau cor de ragaieturi.
Pe scaunul de langa el se aseaza un altul, mai tanar, dar concurent la concursul de burti cu siguranta. E imbracat in roz si incepe sa ma fixeze cu o privire pusa pe harta, timp in care se scarpina la oo.

Termin convorbirea telefonica intre timp. Imi mai e aprind o tigara in asteptarea amicilor si cu aceeasi privire senina si voit rupta de realitate observ ca oamenii aflati la o alta masa, mult mai apropiata decat a mea, fata de cea la care se desfasoara in continuare corul de ragaieturi pe 4 voici de acum, deoarece posesorii de burti si-au marit randurile, se ridica sa plece, desi au bauturile aproape neatinse.
Chiar asa?! Oricum nu e de stat aici. Plec si eu.

Pe la terasa respectiva, destul de frumusica de altfel nu am sa mai calc vreodata; poate si alti clienti gandesc la fel. Nu sunt rasista si consider ca fiecare natie isi are uscaturile sale, insa nu este normal sa ies intr-un loc public si un grup de rromi, pentru ca asta erau oamenii respectivi, sa ragaie din ce in ce mai tare, sau sa ii vad cum se scarpina la oo bagand mana in pantaloni. E oribil. Daca in locul lor ar fi fost un grup de pusti romani probabil ca jumatate din barbatii de pe terasa le-ar fi dat deja cativa pumni de la prima ragaietura. Dar asa lumea s-a ridicat si a plecat. Nu cred ca angajatilor le-a parut prea bine, ca doar traiesc din vanzari si de altfel sunt amabili si atenti.
Nimeni nu face nimic atunci cand este vorba de aventurile rromilor, nici macar autoritatile. Tuturor le este frica.
Visurat are dreptate in ceea ce scrie cu privire la asta!

Si am insa o nelamurire asa de final, scarbita si dezamagita fiind in continuare, de ce atunci cand a fost difuzat serialul Inima de tigan nimeni nu s-a simtit lezat de faptul ca nu se cheama Inima de rrom, iar tiganii erau atat de apreciati si adulati de catre public, in frunte cu State care facea numai lucruri prostesti sau ilegale?

Ne plangem degeaba pana la urma, pentru ca in realitate prostia se plateste, iar noi ca si natie nu ducem lipsa de ea.
Nu spun ca toti tiganii sunt needucati, spun doar ca daca stiu sa isi ceara drepturile, ar trebui sa le si merite.

As incheia cu o ragaietura, dar nu am experienta!

Inima de tigan

Comments

Etichetat pe:                

3 comentarii la „Inima de tigan

  • 25/08/2010 la 12:42 AM
    Legătură permanentă

    Când maică-mea i-a luat la șuturi pe niște țigănuși care scuipau semințe în metrou, rumânii de pe scaune au certat-o că sunt doar niște copii. Din păcate, cu non-combatul și teama noastră, am pierdut deja lupta cu ei. Copiii de afară se iau după țigănuși, la tv e plin de personaje țigani, la emisiuni ai probe de dans țigănesc, știrile sunt pline de nunți, botezuri, cumetrii de țigani, pe afară ne-au făcut de căcat țiganii. Dar ne ofuscăm că ne fac francezii țigani și ne bucurăm că le blochează hackerii site-urile. Mai mult de atât nu avem coaie. Tu erai singură la masă, dar ceilalți, care s-au ridicat și au plecat, de ce nu le-au zis ceva? De frică. De lehamite. De lasă-mă să te las. Și uite așa au mai câștigat o luptă.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.