autor: Mihai Radovicescu
guest post

De ce ma cauti numai cand ai nevoie de bani ? Te consideri prietenul meu. Vorbim la telefon cam de 10 ori pe an, din alea 10 una e de ziua mea de nastere, pentru ca asa ai auzit tu ca se procedeaza „diplomatic“. Din celalalte noua, in cinci din ocazii, dupa ce epuizam discutiile politicoase despre vreme, copii, servicii, vine si invariabilul „n-ai sa ma imprumuti cu xxx lei ?“. Daca cumva se intampla sa vreau sa bem o cafea impreuna candva – suntem doi cafegii amandoi – sau sa am nevoie de o mana modesta de ajutor tocmai „am overtime de facut!“, „sunt plecat cu familia!“, „nu pot pleca, chiar nu pot!“.

Ce e in neregula cu mine ?

De ce iti este necunoscut cuvantul „reciproc“ ? Suntem colegi corporatisti. Lucram de ceva timp impreuna, ani buni as zice. Nu prea am socializat noi, eticheta „din-provincie“ n-a cazut nici dupa atata timp. Ai parte de la mine de mici servicii de acelea care iti fac ziua mai frumoasa si o idee mai usoara sau comoda. Se intampla sa imi uit „statutul“ si sa cred ca am dreptul la reciprocitate, mai ales ca task-urile nu te-au ingropat in ultimile saptamani, e asa un pic de dolce farniente inaintea unor schimbari majore. Te uiti la mine cu ochi mari si nevinovati si imi spui candid „nu m-am gandit !“

Ce e in neregula cu mine ?

De ce ai lipsit la lectia in care s-a predat „discretie“ ? Ne stim de multa vreme, nu suntem ceea de manualul defineste ca fiind „prieten“. Intr-un cerc anume te trezesti vorbind, aducand in discutie situatii si oameni despre care interlocutorii nostri nu au amintiri prea placute. La ceva timp iti atrag atentia in particular, la modul cel mai politicos si cavaleresc cu putinta ca ai gresit si ca e bine sa nu mai repeti actiunea pe viitor. In loc sa taci, s-o inghiti si sa admiti cu fairplay ca am dreptate tu ce faci ? Te apuci sa bati toba, de ma faci sa regret de 100 ori ca am deschis gura.

Ce e in neregula cu mine ?

De ce?

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.