Ieri am fost in vizita de lucru. 😀
Vorba vine de lucru ca altceva in afara de fotografii nu am facut.

Cert este ca ma’ mama a preparat sarmale. Nu am gustat deocamdata, deoarece la plecarea mea dormeau inca pe patutul de varza tocata in cratita bagata in cuptorul incins.

Reteta este simpla.
Carne de porc si de vita tocata si amestecata cu mirodenii si orez.
Carnea este frumos infasurata in foaie de varza. Cat de mare tai bucata de foaie atat de mare iti iese si sarmaua.
Poti sa o faci cat pumnul unui copil de 4 ani sau cat capul unui ied. 😀
Ma rog, treaba ta!

Bine, tine si de rabdare treaba asta cu infasuratul sarmalelor, e cu schema si colturi.
Pffff….
Cand ma gandesc la faptul ca dureaza 3 ore sa infasori bine 100 de sarmale pe care cativa adulti le mananca in cateva zile sunt sigura ca nu am sa prepar asa ceva niciodata.
Dar niciodata nu spun niciodata si gata cu exagerarile.

In cratita a fost pusa varza murata tocata, pe deasupra piper si foi de dafin, seminte de marar uscat (gustul este minunat), bulion.
In mijlocul cratitei mama a fixat un pahar si in jurul sau a aranjat sarmalele asa cum vezi in film.

Care este rolul si respectiv rostul paharului?
Locul sau va fi ocupat de varza tocata.
Sarmalele fierb mai usor.

Sarmalele sunt preparate speciale de Craciun.
Cat de speciale sunt iti spun azi dupa ce le gust 😛

Iar daca nu ma crezi te invit la mine sa te convingi! 🙂
P.S. Am si ardei iute!

Sarmale made by mama

Comments

2 thoughts on “Sarmale made by mama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.