In principiu ma bazez pe faptul ca oamenii nu isi cumpara catei sau pisici si nu se pun pe facut copii doar ca sa aiba o jucarie care misca, o jucarie care sa ii responsabilizeze.

Este mult mai simplu sa mergi in magazin, sa achizitionezi jucaria care iti face cu ochiul, chiar daca vorbeste, se plimba prin casa sau latra.
In cazul in care te plictisesti o lasi intr-un colt ratacita. Nu cere de mancare si nici vreo conditie speciala pentru intretinere.

Am o cunostinta care s-a mutat in vara aceasta la curte. Toate bune si frumoase pana aici.
Si-a pus copaci, iarba si a luat trei catei care sa pazeasca. In ordinea numerelor de pe tricou au aparut in curte un maidanez, un lup si un boxer.

Astazi ma suna cunostinta cu pricina, sa-i spunem Mihai.
Aflu cat de frumos se joaca in zapada cateii si ce fericit este boxerul sa stea in curte.
Eu acum ce sa spun?!

Din experienta mea in ceea ce priveste cateii, sigur boxerul este un caine de paza, un caine inteligent, inboxersa nu un caine care sa stea in curte iarna la temperaturi de -10 grade, chiar daca are un cotet umplut cu paie.
Boxerul are blana scurta si nu rezista la frig.

Problema principala a boxerilor consta in sensibilitatea oaselor,care cedeaza pe masura ce animalul inainteaza in varsta si apar dureri puternice.
Cateii care fac parte dintr-o astfel de rasa au nevoie de tot felul de injectii care sa le intareasca oasele si de o alimentatie potrivita totodata.

Este indicata in special hrana uscata, sau orez fiert cu morcovi, oua fierte tari. Unui boxer nu ii dai oase de pui sau ciorba cu paine.
Boxer-ul este prietenos si devotat stapanului, ii place sa alerge.

Insa boxerului clar nu ii priesc zapada, frigul si cotetul imbracat in paie, atat timp cat frigul nu sta scris in codul sau genetic.

Animalele sunt la fel ca si copiii, necesita atentie, au tabieturi.

Daca nu te simti capabil sa ingrijesti un animal sau sa te informezi macar in privinta datelor importante despre rasa din care face part,e mai bine ia-ti un catel de jucarie, pune-l in spatele masinii la luneta si va latra oricum.

Animalele nu sunt jucarii

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.