Astazi am sa fiu scurta si am sa scriu fix ideile si intrebarile care s-au luat de mana si mai nou bantuim impreuna pe aici.

In primul rand de ce nu am semnal complet la telefon in baie atat timp cat antena Vodafone sta cocotata fix pe blocul meu?!

Aud diverse discutii in jur, ca Iisus e doar o inventie, ca Biblia e doar un mare fass si spun ca e penibil cum dam cu noroi in religie, insa atunci cand suntem in rahat indreptam ochii catre cer si spunem: O, Doamne!?
Sa nu confundam religia cu institutia bisericii care teoretic apeleaza la norma sociala a moralitatii, cand de fapt este doar o unealta politica asa cum a fost de cand lumea.
Dumnezeu nu e neaparat forta aia compusa din Tata, Fiu si Sfantul Duh de care se vorbeste in cartea sfanta, Dumnezeu e forta la care apelam si catre care ne intoarcem privirea atunci cand ne doare, atunci cand suntem singuri si nu mai stim cum sa iesim din cacatul care ne macina.
Niciunul dintre noi nu este supraOm si nici Nietzsche nu a fost chiar usa de biserica pana la urma, asa ca sa nu mai vina nimeni la mine si sa imi spuna ca de fapt el este singurul care isi controleaza viata, cu prostii, greseli sau reusite; exista o mana a destinului care pana la urma ne indreapta catre o directie sau alta si ne salveaza fix cand aveam nevoie mai tare.
Ca ti-e foarte bine sau ca pierzi pe cineva drag (pazeasca Sfantul), pe cineva caruia nu ii era menit sa plece atat de curand. tot iti indrepti privirea catre cer in urlet sinistru si iti amintesti de un Dumnezeu?!
Este prost inteleasa notiunea de ateu: eu sunt ateu, nu cred in Dumnezeu?!
Frate, ateu e ala care nu are cunostinta de vreo forta din afara propriei constiinte sau din afara propriului suflet, nu cineva care a citit intreaga istorie a religiilor a lui Eliade si apoi se trezeste ca neaga un Dumnezeu pe care il are de fapt zilnic in gura?!
Despre intamplari hazlii, mana destinului sau neatentie cititi la Groparu in: “Un Craciun cu nabadai“. Fiecare ia treaba cum stie si pana la urma cum poate.

Revenind la a 3a chestiune de pe ordinea de zi: nu, barbatii nu sunt ca vinul. Pe masura ce imbatranesc se ramolesc, atat ::)) Traiesti ca un rege, mori ca un caine! =))

Sa aveti o zi frumoasa!

3 chestiuni pe ordinea de zi

Comments

3 comentarii la „3 chestiuni pe ordinea de zi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.