Ce mancam la pranz?
Dintr-o lene acuta combinata cu lipsa chefului pentru gatit am preparat salata de linte cu usturoi.
In 30 de minute a fost gata.
Ce iti trebuie?
O conserva cu linte, usturoi, ulei de masline, piper, sare si patrunjel.
Mie nu mi s-a parut destul de fiarta lintea din conserva, asa ca am mai pus-o pe aragaz, la foc mic pentru 20 de minute. De aceea a si durat atat pregatirea salatei. 😀
In rest a fost foarte simplu: am curat usturoi, nah acum fiecare pune cantitatea care ii place si la care rezista.
Usturoiul si restul ingredientelor- in afara patrunjelului, au asteptat frumos in robot.
Intre timp am scurs lintea si am lasat sa curga peste ea apa rece, apoi am pus-o in robot.
Pasta care a iesit aduce cu fasolea batuta decat ca este mult mai fina si din punctul meu de vedere mai gustoasa.
Nu am mai mancat linte pana acum, iar fasolea nu este deloc un preparat care sa imi placa fie ca vorbim de ciorba de fasole sau iahnie, etc.
Pe deasupra am pus pastrunjel si yumm ce buna a fost salata de linte cu paine neagra prajita.
Sfatul meu este sa nu mananci totusi nimic care sa contina usturoi inainte de a iesi pe strada 😀
Poza nu are sens sa pun cu finalul, pentru ca a iesit in ceata si te induc in eroare. Insa iti las o intrebare: mai stii si alt mod de preparare a lintei?
Ca as mai vrea sa incerc 🙂
Pingback:iYli | Cocktail cu vesti si sanatate
Incearca cu maioneza. Asa cum se prepara ciupercile alea de la conserva si poti adauga usturoiul la urma. 🙂