Dupa ce zilele trecute scriam sfaturi despre cum iti pastrezi sanatatea pe timpul friguros si ma credeam invingatoarea unei ierni in care nu am avut o raceala puternica, iata ca inevitabilul s-a intamplat.
Nu stiu de unde a venit gripa care m-a chinuit in ultimele zile, odata cu topirea zapezii de altfel, si cu un soare care rade printre dinti.

Imi cer scuze celor cu care aveam intalnire si pe care i-am amanat, insa nu a fost o treaba voluntara, iar ametelile m-au facut zombie fie si cand a fost vorba de drumul pat- bucatarie, asa ca va dati si voi seama ca mi-ar fi fost imposibil sa ies pe strada.
Nu am putut respira corect, am simtit ca ma rup in bucati de durerea tuturor oaselor si la cat de mult am stranutat sunt sigura ca voi avea noroc tot anul. 😀

E vreun microb ceva cand se schimba vremea, cand trecem de la frigul iernii la amorteala calduta a primaverii?
Un amic imi spunea mai in gluma, mai in serios, ca am sange albastru, ca racesc atunci cand este cald afara si sunt sanatoasa cand este frig, insa sincer treaba asta nu ma incazeste foarte tare la cat de groaznic m-am simtit in weekendul trecut.

Acum sunt mai bine cu sanatatea, insa asa cum am scris mai sus, am ramas din nou in urma cu treaba.
Rasfoiesc agenda si incerc sa imi mentin calmul etern cand vad lista cu “ce am de facut”.

Astazi mi-am facut timp pentru o vizita la un plafar din Rahova, aflat la intersectia Sebastian cu 13 Septembrie, la parterul unui bloc, de unde mi-am luat cateva produse naturale printre care si un sirop din echinacea, patlagina si muguri de pin, un imunostimulent cu rol in cresterea rezistentei organismului la infectii, reduce procesul inflamator, protejeaza de simptomele gripale. Costa 9 lei.

Va scriu de locul in care gasiti respectivul plafar pentru ca este unul foarte bine aprovizionat si din cate am observat la fiecare vizita facuta acolo, personalul este amabil si informat in privinta produselor comercializate, ba mai mult poti discuta deschis despre ceea ce te ingrijoreaza si primesti suplimentul alimentar potrivit.
Nu stiu cum se cheama firma in sine si nici nu am fost platita sa o laud, am descoperit-o in primavara trecuta cand mergeam in plimbare pe jos in zona.

Din punctul meu de vedere putine sunt magazinele naturiste deschise din dragostea fata de natura si pofta de viata si nu doar ca afaceri din care sa iasa bani de pe spatele oamenilor care intampina o problema de sanatate.

Intri in magazinul aranjat in genul unui mic supermarket de cartier, iei cosuletul si te plimbi in voie printre rafturi; nimeni nu te da afara si nu te intreaba de ce pierzi atat de mult timp sa citesti prospectul produselor.
Locul in sine imi creaza senzatia de confort si siguranta si este preferatul meu din categoria magazinelor naturiste, bio din Bucuresti. Ai vreo recomandare in privinta altor magazine?
Preturile practicate sunt decente, unele chiar mici.

Pe langa imunostimulentul amintit mai sus, am achizitionat si alte cateva produse alimentare pe care sa le includ in dieta pe care mi-a indicat-o domnul doctor nutritionist Serban Damian, in cadrul campaniei “Stai sanatos pe net”.

De-abia astept sa gust nautul de care Adi Hadean mi-a facut pofta in reteta prezentata la EuforiaTv.

naut

Ca si in cazul salatei de linte despre al carei mod de preparare am mai scris, am preferat sa cumpar naut la conserva in locul celui uscat care din cate am inteles necesita mai mult timp pentru pregatire: trebuie sa astepti pana se fierbe, sa desparti alimentul de coaja si de-abia apoi vezi cum il prepari. 😀 Daca mai ai rabdare inca 😀

Revenind la “Stai sanatos pe net”, inainte de a primi dieta am facut analizele medicale la Alphamed Center.
Analizele au iesit foarte bune, cu exceptia colesterolului care are o valoare un pic marita, insa nu imi fac probleme.
Cresterea colesterolului este determinata de doi factori: alimentatie nepotrivita si stres, ori in cazul meu nici nu se pune problema unei alimentatii nesanatoase. Am mai scris si anul trecut pe blog despre faptul ca mi-am schimbat stilul de viata si implicit de alimentatie: consum toate alimentele fierte sau la cuptor, iar de grasimi nici nu poate fi vorba din cauza faptului ca am o bila lenesa care poate sa determine o criza despre care va spun pe cuvant de pionier ca este foarte nasoala, plus ca da peste cap toate planurile pentru cateva zile. Dulciuri si produse fast food nu consum.

Majoritatea oamenilor au o bila lenesa. Sunt sigura ca nu te-ai simtit nici tu de fiecare data prea grozav dupa ce ai mancat ceapa calita prezenta in alimente, carne de porc prajita in tigaie in multa grasime, oua ochiuri sau de ce nu, chiar varza calita.

Ce inseamna bila lenesa? Inseamna ca este strangulata, nu sta in pozitia normala, cauza din care nu proceseaza corect ceea ce primeste. Treaba este genetica si important este sa ai grija la ce mananci.
In modul in care aratam lucrurile au doua coordonate: genetice si alimentare.
Eu nu m-as intreba prea multe daca (Doamne fereste!) as avea cosuri pe fata, ci as trece pur si simplu la o dieta bazata pe legume si fructe proaspete sau preparate la abur, astfel incat sa isi pastreze toate vitaminele.

Organismul are nevoie de o detoxifiere chiar daca ai o problema de sanatate sau daca esti inaintea unei diete de slabire.
Despre dieta de slabire ce sa iti spun? Nu prea cred in diete minune si nu poti sa dai jos kilogramele in mod sanatos intr-o perioada scurta pentru ca ai sa le pui imediat la loc odata cu incetarea dietei. Intregul mod de alimentatie ar trebui sa constea intr-o dieta sanatoasa pe parcursul vietii.
Fiecare kilogram in plus iti creste varsta metabolica, ai un organism imbatranit si fara o functionare corecta a acestuia nu prea iti poti pune in aplicare visele.

O viata sanatoasa inseamna o greutate normala consumand alimente proaspete, naturale, nu hot dog care are numai carbohidrati sau cartofi prajiti. Incearca sa faci si sport.
Revenind la seria recomandarilor, am descoperit pastele din orez care sunt gustoase, usor de preparat si tin colesterolul sub control.

paste

Am folosit pastele in prepararea unei retete foarte gustoase numita de Marco, bami. O vei gasi in articolul de vineri, 18 Februarie pe blog. Pana atunci las doar o fotografie, asa de pofta 😛

ciuperci

Dar sa revin la colesterol, iar m-am luat cu vorba.
Spuneam ca valorile crescute ale acestuia pot avea doua cauze: alimentatia si stresul. Ei bine, eu sunt campioana la capitolul stres.
Ce este de facut? Un program ordonat in care respectarea termenelor este importanta. Incerc totodata sa micsorez numarul activitatilor (destul de variate de altfel) in care sunt implicata.

*
Pana la urma, din raceala saptamanii trecute incerc sa vad partea buna a lucrurilor, numarand zilele petrecute in pat: am putut sa ma dau pe net mai mult decat imi permite timpul in mod normal si am descoperit chiar si cateva bloguri insteresante scrise de romani aflati in afara tarii.
Am sa va dau detalii in curand, insa pana atunci ma grabesc sa va scriu repede despre faptul ca VisUrat continua promovarea bloggerilor care scriu bine invitandu-i la un guest post.

Acest articol face parte din campania “Stai Sanatos pe Net”, organizata de pacientbun.ro si doctorbun.ro, alaturi de partenerii: Superfit, RockFitness Club, Gerlinea.

Succes si sanatate tuturor!

Cocktail cu vesti si sanatate

Comments

2 thoughts on “Cocktail cu vesti si sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.