Cu pacatele de rigoare, trecem peste postul Pastilor aflat in plina desfasurare si cu pofta in gat, deoarece nu am gustat inca din ce a iesit, pentru ca la ora la care scriu aceste randuri minunea este la cuptor, va invat sa preparati fasole cu ciolan afumat 😀
E mai simplu decat credeam.
Asadar, am fiert la oala sub presiune ciolanul; e modalitatea sigura pentru carne sa se fragezeasca. O mai fi si alta, dar nu am descoperit-o eu inca. De ce scriu asta? Pentru ca ciolanul pus normal la fiert intr-o oala pe aragaz capata un gust de parca ai roade cizme de cauciuc si carnea ramane tare.
Cam asa arata ciolanul dupa ce l-am fiert.
Am calit ceapa.
Intre timp am taiat carnea fasii si am pus-o peste fasolea fiarta separat intr-o alta oala.
Peste ceapa calita am adaugat rosii in bulion.
Cand s-a omogenizat compozitia am adaugat si mirodenii in tigaie.
Intregul continut al tigaii a intrat la cuptor dupa ce l-am amestecat cu fasolea si ciolanul afumat. Am mai adaugat apa deasupra si am amestecat din nou.
Sta acolo de jumatate de ora.
Cum scriam la inceput este foarte simplu de preparat, nu murdaresti multe oale sau cratiti si pierzi timpul doar cat pazesti sa se fiarba alimentele, nimic altceva notabil.
Pofta buna si voua!
Later edit!
De-li-cios! 😛
Nebunie gastronomica…. Julie ..esti visul oricarui miner dornic de o rafuiala cu a sa sotzie gospodina :)))..sau al meu 😛
nici n-ai idee de cand balesc la asa ceva 🙂
Pingback:Supa, ciorba si pofta de gatit | iYli
Pacatele mele ca poftesc ! Am facut fasole dar fara ciolanu` de rigoare ca din fericire pentru el,inca mai alearga prin cotet…Dar Iulia,sa stii ca ispititoarea mancare de plante muzicale etalata de tine,trebuie urmata de o tuicomicina fiarta musai cu o tara de piper si zahar. Ca tot e post ! 🙂