Ne uitam uneori ciudat pe strada la oameni care arata diferit, al caror corp sau parti din acesta s-au dezvoltat anormal.

Privirile noastre ii dor cu siguranta, mai ales ca majoritatea defectelor fizice sunt fie de la nastere, fie capatate in urma vreunui accident.
Insusi cuvantul “accident” defineste ceva care s-a intamplat pur si simplu, fara sa fie determinat de cineva sau ceva in mod voit.

Cherubismul reprezinta o dezvoltare exagerata a mandibulei si a maxilarului.

Victoria, vorbeste despre afectiunea pe care o are, explicand cum a scapat de complexe, iar viata sa este una normala.
Si ca sa revin la inceputul acestor randuri, cand scriam ca ne uitam ciudat la oameni diferiti pe strada, explicatia Victoriei e una care m-a impresionat: M-am obisnuit ca oamenii sa se uite la mine si cand ei fac asta, eu le zambesc. Si pana la urma faptul ca se uita nu inseamna ca este neaparat in sensul rau, oamenii sunt curiosi si toti ne uitam de fapt la cei care arata diferit…
Aici gasesti chiar un interviu cu Victoria.

Urmareste filmul de mai jos si invata ce inseamna toleranta.
Stiu ca majoritatea dintre noi evitam sa avem in grupul de prieteni oameni care au anumite dizabilitati sau arata ciudat, insa, nu e vina lor ca se afla intr-o astfel de situatie, cum nu este nici darul nostru de a fi sanatosi si normali.

Cherubismul si identitatea sociala

Comments

Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.