Zilele trecute am iesit in Tineretului la plimbare si cand am ajuns la debarcader am oprit cateva minute. M-am gandit ca bicicleta sa nu isi uite radacinile :D, m-am gandit ca ii era dor de canalele Olandei si de barcutele care plutesc pe ele.

dor de Olanda

Mai departe, am ajuns la o biblioteca la Brancoveanu si a fost prima data cand am legat-o de stalp cu un cablu special. M-am descurcat.

la biblioteca

In drum am intalnit si un calut, frumos, cuminte, dar atat de trist. Astepta, iar picioarele ii erau legate cu o basma colorata.

calut

Pana acum avem doi prieteni baietei, iar alaturi de unul am ajuns sa vedem mormintele poetilor din cimitirul Bellu de la Eroii Revolutiei. Da, este voie cu bicicleta aici, asa cum este voie si cu masina pe aleile largi.
Este drept ca au fost cativa dintre vizitatorii ajunsi la Eminescu sa aprinda o lumanare si sa se inchine (cred ei!!!) care au fost vizibil deranjati de prezenta bicicletelor acolo, vorbind urat si spunand ca suntem obraznici si nu avem respect fata de morti.

bicicleta

Dar eu nu cred asta, pentru ca nu este nimic rusinos in a te plimba cu bicicleta fie si intr-un cimitir, acolo tot oameni stau ingropati si nu cred ca ii deranjeaza prea tare. Bicicleta este un mijloc de transport si atat.
E drept ca diferenta dintre generatii si in mentalitatea oamenilor va exista mereu si scriu asta tocmai pentru ca cei care ne-au luat drept golani sunt persoane in varsta. Nu judec, povestesc doar o intamplare, atat.

Mi-e un pic frica sa o las in oras peste tot si de aceea nu am plecat pana acum sa rezolv treburi prea importante pe bicicleta, treburi care implicau mai mult de cateva minute in care sa o scap din vedere, chiar daca am cu ce sa o leg, iar mecanismul este destul de inteligent.
Mi-as dori mai multa siguranta pe strazi si implicit mai putine fapte rele.
Imi doresc ca in vara ce vine sa inlocuiesc transportul cu masina in favoarea bicicletei pentru ca ma simt atat de bine cand sunt pe ea si implicit am observat ca ajung mult mai repede la un anumit obiectiv propus.

Tu pe unde te plimbi?

Cu bicla in Bucuresti

Comments

Etichetat pe:                            

Un comentariu la „Cu bicla in Bucuresti

  • 24/06/2011 la 2:09 PM
    Legătură permanentă

    Si eu am lasat masina deoparte si am inceput de 1 luna si ceva sa folosesc bicicleta foarte des.Atat la plimbari prin parc cat si la mersul la munca(din rahova pana in piata presei )

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.