Ieri am facut ciulama. Nu ca as mai face prea curand, pentru ca e genul de mancare ce necesita sa stai in permanenta langa aragaz si sa amesteci, sa amesteci pana faci muschi la maini nu altceva.
Aveam pofta.

Mi-am amintit de masa mare a bunicii la care ma asezam musai pe scaunul verde, inalt, facut de bunicul special pentru mine, sa ajung. Mi-am amintit de gustul pe care il avea ciulamaua facuta de ea, de mamaliga tare pe care o alatura acesteia.
Bunica nu mai e, ciulamaua nu a avut acelasi gust, dar trebuia sa fac odata si odata si asta?!
Reteta aleasa de mine este una foarte simpla.
Am fiert niste pipote alaturi de o ceapa tocata marunt.
Intre timp am incins ulei intr-o tigaie mare de teflon, am adaugat treptat trei linguri de lemn cu faina alba, am tot amestecat si amestecat adaugand lichidul in care au fiert carnea si ceapa. Acestea au aterizat de-abia la final, cand intreaga compozitie era deja omogena.
Am adaugat piper si a fost delicioasa.
Poti sa fierbi si morcov sau telina alaturi de carne, e in functie si de gust, dar si de ce ingrediente mai ai prin casa.
Multumesc pentru amabilitatea de a posta reteta.