Carti foarte multe nu am citit, dar cele pe care le-am acordat atentie si-au lasat amprenta in mintea mea, datorita modului in care autorul a tratat subiectul.
De la Alexandre Dumas cu Cei trei muschetari la Swen Hassel, care punea pe filele mai multor volume atrocitatile celui de al II-lea Razboi Mondial, de la romanele politiste scrise de Livia Ojog Brasoveanu la romane Sf, am avut deosebita placere sa citesc o carte scrisa
de Alain Decaux intitulata Dosarele Secrete ale Istoriei, la ed. politica in
1970.
Alain Decaux incearca sa elucideze anumite mistere ale istoriei: strania misiune a lui Rudolf Hess,misterele lui Rasputin, Mata Hari, etc.
M-a frapat ascensiunea lui Grigori Efimovici, pe numele lui adevarat, care a ajuns pana la curtea Tarului Nicolae al II lea al Rusiei si influientandu-i deciziile.
Si pentru ca la randul meu am prins din zbor provocarea lui Haotik, va intreb curios: voi ce carte preferata aveti?
Nu pot sa spun ca am o carte preferata, dar citesc cu drag despre Francmasonerie, psihologie, bioenergie, romanele politiste ale Agathei Christie, Dan Brown ( cunoaste foarte bine tehnica de a tine cititorul in suspans ) si carti de beletristica, cu subiecte ce nasc controverse si surprindere, gen iubiri interzise, bolnave, nepermise de sociatate, dar vii si pasionale. Cred ca ar cam trebui sa ma apuc de “Memoriile” lui Napoleon, mi-au recomandat-o multe persoane. Ai citit-o ? Daca da, ce parere ti-a lasat?
Am eu vre-o 3 carti despre Napoleon Bonaparte si le-am rasfoit in anii de liceu.
Respectivele carti sunt de fapt,o biografie a marelui Napoleon.Am ramas fascinat
de ascensiunea la functia suprema in stat a lui Napoleon si de strategiile aplicate in campaniile impotriva Rusiei tariste pe care din pacate,din cauza iernii crancene,nu a reusit sa o ingenuncheze… Iti recomand cu caldura orice carte care trateaza “subiectul” Napoleon. Cu drag Vlad
Multumesc pentru parere,Vlad, am sa le incep. Toate cele bune !
Placerea a fost de partea mea si iti doresc lectura placuta. 🙂
Cu drag,Vlad