Viata ne ofera tot felul de oportunitati, iar datoria noastra este sa profitam de ele, ca … oferta zboara, cum zice reclama!

Iulia mi-a spus ca face bagajul, maine incepe ultima editie pe acest an din Redescopera Romania, asa ca astazi am sa scriu despre mancare 😀
Sigur nu o sa fac pofta nimanui. 😛

Te invat sa faci un desert simplu din dovlecei.

Eu aveam 2 prin frigider.
I-am spalat, i-am curatat de coaja si de seminte si i-am dat pe razatoarea cea mare.

Am pus un pic de sare, ca mai apoi ca sa lase zeama sa-i pot stoarce. portii mici

Am amestecat 2 oua cu faina dintr-o cana de 150 ml si cu dovleceii rasi si storsi.

Cand in tigaie sfaraia usor uleiul, am adaugat cu o lingura de metal portii mici din compozitia preparata anterior.

Le-am rumenit in mod egal pe fiecare parte, pana au capatat o culoare aurie.

Cu o furculita le-am scos si le-am asezat pe o farfurie intinsa sa se raceasca.

Am mancat papanasii cu putin zahar presarat pe deasupra si m-am lins pe degete. 😀
Daca ai timp dimineata, inainte sa mergi la servici, poti incerca reteta si pentru un mic dejun dulce.

papanasi din dovlecel

Papansi din dovlecel

Comments

3 thoughts on “Papansi din dovlecel

  • 25/10/2011 at 1:27 PM
    Permalink

    Nu stiam ca merge asa si de desert, eu ii fac tot asa, dar nu ca desert, ci ca aperitiv, punand mujdei de usturoi peste ei.Fooooaaaarte bun !!!

    Reply
    • 26/10/2011 at 9:33 AM
      Permalink

      Yummy! Insa eu asa am primit “indicatii”. :)) Am mai facut papanasi folosind mere in loc de dovlecei. Au un gust de vis! Try it 🙂

      Reply
    • 09/11/2011 at 6:21 PM
      Permalink

      Lumea a ramas interzisa de ce gusturi am… Omu` cat traieste invata:)

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.