O dimineata normala nu poate incepe fara ritualul sacru al cafelei.

Ca este fiarta la ibric, la filtru ori la espressor, zi dupa zi are aceeasi valoare sentimentala pentru fiecare dintre noi.

Cafeaua are o insemnatate in viata noastra si ca atare, momentul “pauza de cafea” este ceva deosebit ca si aroma licorii fierbinti, usor amarui.
Arabii au fost primii care, pe la mijlocul sec.XIII, au preparat o bautura din boabele prajite, acestea devenind o desfatare pentru amatorii din intreaga lume.

Cafeaua a ajuns sa faca parte din existenta oamenilor moderni în aceeasi masura ca socializarea.
Consumul acestei bauturi a atins cote maxime, nicio alta nereusind sa-i ia pozitia de lider absolut al bauturilor revigorante.

Pentru mine, cafeaua este un mod de a-mi incepe ziua si conform proverbului “ziua buna se cunoaste de dimineata”, pot spune cu certitudine, ca daca am savurat o cafea pe gustul meu, succesul si bunul mers al
lucrurilor din acea zi sunt pe masura.

Medicii recomanda cafeaua in cantitati moderate, desigur, persoanelor fara afectiuni cronice.

Facuta cu pricepere, licoarea magica 😀 te poate readuce cu picioarele pe Terra, dupa mahmureala unei nopti cu excese…

In cafea, persoanele cu inclinatii oculte iti ghicesc trecutul, prezentul si iti pot prezice viitorul in oarecare masura.
La o cafea se leaga prietenii, la o cafea se vorbeste la telefon, poti lua cu tine cafeaua in masina, in metrou, in avion chiar!
Cafeaua deci, a devenit ceva omniprezent, fara de care multi dintre noi nu isi pot imagina inceputul unei zile, indiferent ca se trezesc dis-de-dimineata sa mearga la serviciu sau ca este vorba de concediu sau duminica.

Cafeaua poate spune multe despre persoana care o prepara, despre gust, temperament, ocupatie sau
de ce nu, orientare sexuala sau apartenenta politica… 🙂

Hm, tare imi pare rau ca am ratat evenimentul Caffe Late Art organizat de Anca Duma la Hobby Caffe & Shop pe 5 Noiembrie.
Sper sa mai existe o astfel de intalnire curand.

Si nu, iYli nu vine de la illy 😛

Iar daca vrei sa stii mai multe despre ceai, cafea sau cacao, editura All iti vine in intampinare cu o carte pe masura asteptarilor 😉 cu istorie, beneficii si retete yummi.

Ceai, cafea, cacao
Ceai, cafea, cacao
Cafeaua intre placere, beneficii si viciu

Comments

Etichetat pe:                        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.