Primii bani pe care i-am obtinut au fost pe un articol scris in revista Liceenii in ’96.
De-acolo a pornit o colaborare cu trustul de presa Lion Press, o colaborare prin intermediul careia timp de doi ani am cunoscut multi oameni interesanti.

Dar nu despre asta intentionez sa scriu astazi, ci despre destinatia banilor amintiti mai sus.
Ei, bine, cu ajutorul lor mi-am indeplinit un vis. Am cumparat aparatul de fotografiat pe care pusesem ochii de ceva vreme. E drept, foloseam film, developam multe fotografii, insa simteam o placere nebuna de fiecare data cand realizam ca am ales unghiul potrivit pentru un anumit subiect.

Nu retin nume sau intamplari, memoria mea este una de tip vizual si auditiv.
Am facut cinci ani muzica pe paine, chitara clasica si am cantat intr-un cor, 😀 ce vremuri.

Primul aparat de fotografiat a adus dupa el alte cerinte, stii ca intodeauna cand atingi un ideal acesta se
transforma in realitate si vrei mereu altceva, mai bun.
In sirul nebuniilor mele audio-vizuale a aparut prin 2oo2 o camera Sony. A fost ceva chin, nu aparusera cele cu card inca, foloseam o caseta care era de marimea celor audio.

Am realizat insa cat de mult inseamna pentru mine fotografia, cat de mult imi place sa filmez in 2oo9 la un festival muzical cand Olympusul pe care il foloseam atunci a suferit un accident. Pret de cateva ore, pana cand un prieten s-a indurat sa imi cedeze un Dslr, am suferit un blocaj mental si absolut nimic din jur
nu mai avea valoare fara aparatul de fotografiat in mana.

Nici in ziua de azi nu am reusit sa imi cumpar un Dslr pentru ca de fiecare data cand spun “gata, a venit momentul”, apar alte si alte cheltuieli neprevazute.

Cine stie, poate Mos Craciun imi va aduce insa un Nikon D90; am intins deja asemeni Vrajitoarei din Hansel si Gretel, bomboane dulci si crengute verzi si parfumate de salcam, dupa care sa se ia renii de la sanie pana la ClickShop.ro poate, poate… 🙂

Revenind la Video, pe contul meu de Youtube, ei si acum sa nu radeti, ca acolo “ma cheama” Vulpita2127 am urcat deja un numar 1011 de filme pe care le-am facut in ultimii trei ani.
La partea de editare stau foarte prost, ba nu am timp, ba nu am rabdare, ba nu am chef.

Adevarul este ca mi-ar fi mult mai usor daca m-ar invata cineva sa lucrez la editare decat sa stau singura sa gasesc solutii.
Cum spuneam si mai sus, sunt o persoana vizuala, nicidecum kinestezica si sincera sa fiu nu cred ca invatarea prin descoperire este de cele mai multe ori varianta ideala.

Drept dovada sta si faptul ca de doi ani de zile am adaugat pe blog rubrica VBlog si in ciuda numarului de filme urcate pe YouTube, parca mi-e si rusine sa le folosesc pe blog uneori in forma lor bruta.

Recunosc faptul ca in ultima vreme, uneltele puse la dispozitie de Yt mi-au usurat munca, insa cum tai dintr-un film fix ultima secunda care nu se potriveste contextului?
Sper sa reusesc sa invat acest lucru in cadrul celui de-al patrulea workshop care are drept subiect: “Ce poate face continutul video pentru blogul tau” si este organizat de Blogoree.ro, avandu-l profesor de aceasta data pe Razvan Baciu.

Revenind insa la YouTube, din pacate nu da optiuni comune romanilor, asa cum au americanii.
In afara, continutului urcat de bloggeri este cu totul diferit, la un alt nivel, astfel incat sunt bloggeri care isi desfasoara intreaga activitate pe Yt. Am sa dezvolt acest subiect intr-un alt articol insa.

Sunt anumite intamplari pentru care nu gasesc de cele mai multe ori cuvintele potrivite astfel incat sa pot descrie ceea ce am vazut sau am simtit in momentul X. Plus ca memoria fiecarui individ sau atentia este captata de imaginile vizuale intr-o masura mai mare in comparatie cu vorbele scrise sau citite.
Asadar, pentru redarea acelui X moment amintit mai sus, cu rabdare am sa incerc sa invat si cum sa editez un film. Pana la urma in videoblogging e ca in viata: daca pierzi punctul culminant nimic nu mai are insemnatate.

Importanta continutului video in blogging

Comments

One thought on “Importanta continutului video in blogging

 • 08/12/2011 at 1:44 AM
  Permalink

  Ai optiunea sa lucrezi pe trilubilu daca nu-ti convine youtube. Cat timp pe youtube apar doar dorel de la popesti si mihai bendeac, youtube nu va oferi prea multe romaniei.

  Plus ca suntem pe lista neagra in ceea ce priveste copierea materialelor sub licenta.

  Habar n-avem sa folosim puterea youtube-ului, avem senzatia ca suntem social media manageri pe proiectele de 3 lei, dar nu stim sa utilizam youtube-ul.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.