Cand ma incearca foamea, acest sentiment nobil, fac urat. E semn ca as fi sanatos? 😀
Rezist ore, zile fara sa beau apa insa.

Astazi m-am hotarat sa-mi surprind intr-un mod placut familia si m-am pus serios pe treaba.

Dau fuga la aprozar (ca e mai aproape si castig timp), cumpar 3 cepe rosii de marimea unui mar, 1 Kg de cartofi, mazare,fasole verde, o conopida, 2 morcovi si o telina mica.
Pornesc apoi in fuga (la propriu) spre casa si ferit-a Sfantu` sa-mi fi iesit careva neinspirat in cale, ca l-as fi spulberat pe loc, asemenea unei coji de nuca…

Despachetez repejor, ca deh, eram nerabdator sa incep simfonia gastronomica.

Ingrediente naturale.
Ingrediente naturale.

Ma spal pe maini, curat ceapa si o toc marunt, curat morcovii, patrunjelul, telina si un gogosar pe care l-am gasit pe masa. 😀 Nu stiu ce facea acolo exact.

Pregatesc apoi o oala mare de 7L cu fund dublu…din aceea profesionala cu inductie termica, treaba complicata si nu intru in detalii ca vreau sa fac mancare aici, ce pacatele mele?!

Torn aproximativ 150 ml ulei in oala si o dau la flacara albastruie a aragazului si pun la calit ceapa si restul legumelor pe care tocmai le-am tocat in stilul meu adica ceva mai mari, ca doar nu fac ceai cu aroma se ciorba!

Pofta buna!
Pofta buna!

Intre timp, sa nu-mi ies din ritm, curat si tai cubulete cartofii.
Cand am considerat ca s-au “lustruit” destul legumele, sting cu apa totul si las sa clocoteasca pret de 2 minute dupa care, adaug cartofii taiati cuburi.

Cred ca orice mancau adevarat stie faptul ca mancarurile fara carne se fac cel mai greu si asta nu din cauza ca legumele si zarzavaturile fierb greu. Nu!

Mancarurile fara carne se fac greu din cauza complexitatii.
Adica, aroma trebuie sa fie desavarsita daca nu chiar divina sa nu se poata percepe lipsa carnii. De aia!

Ciorbita fierbe la foc potrivit si adaug sare si bors. Favoritul meu, borsul!
Stiti? Pe mine ma excita mai tare o femeie care are pe ea un neglije, astfel incat sa ma lasa pe
mine sa-i descopar nurii si sa ma bucur de ceea ce gasesc, in defavoarea uneia goale, care se afiseaza asa…tam-nisam in fata mea, etalandu-si “atractiile” turistice.

Ei, tocmai din pricina asta, am dres ciorba cu un pic de faina alba ca totul sa fie ascuns sub un voal ca de ceata si doar “lingurind” cu spor sa-i fie aflata compozitia.

Zbuciumul din oala nu dureaza mult, dupa cam 40 minute adaug frunzele de tarhon telina si patrunjel taiate marunt.
Aroma, nu intarzie sa isi faca simtita prezenta gadilindu-mi narile hulpave.

Nu va spun ce a iesit ca nu imi place sa ma laud, dar pot sa va asigur ca cei din familia mea vor supravietui si ma vor ruga sa le mai fac asemenea ciorbe.

Ciorbita cu zarzavat

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.