Vreau sa va uitati la copilasii aia de acolo si sa faceti un exercitiu de imaginatie si sa spuneti ce credeti ca or sa ajunga ei cand vor fi mari…

Marti, 13 decembrie, la Cafe Godot, in cadrul unei intalniri intre jurnalisti, profesioniștii romi, experti antidiscriminare a fost lansata campania antidiscriminare Profesioniști romi în domeniul medical, cu mesajul „Copiii romi viseaza ce-i lasam noi sa viseze”.

Campania este o componentă a proiectului O generatie de specialisti romi in domeniul medical, derulat in România de ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei, in parteneriat cu Roma Education Fund România, Asociatia Medicilor Rezidenti, Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate – SASTPEN si Open Society Institute.

In cadrul proiectului este implementat un mecanism de susţinere a tinerilor apartinand minoritatii rome prin oferirea de pregatire academica si scoaterea la concurs a peste 400 de burse in domeniul medical in anii scolari 2011-2013.

Pana acum, 80 de tineri au devenit bursieri la facultati de medicina si farmacie, scoli postliceale sanitare, iar 103 elevi beneficiaza de burse si sesiuni de pregatire pentru sustinerea examenului de admitere in institutii de invatamant din domeniul medical.

Mai multe detalii pe profesionistiromi.ro și burseromi.ro

Exercitiu de imaginatie

Comments

6 comentarii la „Exercitiu de imaginatie

 • 20/12/2011 la 5:54 PM
  Legătură permanentă

  statul in primul rand ar trebui sa schimbe sistemul de invatamant, sa-l modernizeze si apoi da, oricine ar putea avea o cariera, nu conteaza etnia

  Răspunde
 • 20/12/2011 la 6:38 PM
  Legătură permanentă

  Intr-adevar, statul ar trebui sa fie primul raspunzator pentru imbunatatirea sistemului de invatamant.Dar pana va face acesta ceva, trebuie sa incurajam initiativele de acest gen.

  Răspunde
 • 21/12/2011 la 12:48 AM
  Legătură permanentă

  N-am spus ca nu incurajez initiavele de acest gen, mi-am exprimat doar o opinie. Bravo lor! Dar acest gen de initiative va rezolva doar un mic procent din problema. Nesemnificativ, as putea spune.

  Răspunde
 • 21/12/2011 la 12:12 PM
  Legătură permanentă

  Eu am inteles si ce ai spus tu, insa retine, si un pahar cu apa care ne potoleste setea este format din picaturi de apa. La fel si imbunatatirea situatiei se produce cu astfel de proiecte, oricat de mici ar fi ele!

  Răspunde
 • 21/12/2011 la 5:45 PM
  Legătură permanentă

  Din moment ce tot continui sa faci morala, inseamna ca n-ai inteles nimic, draga mea. Eu nu am contestat niciodata importanta proiectului respectiv. Si cu asta voi incheia aici si nu voi mai raspunde.

  Răspunde
 • 22/12/2011 la 12:10 PM
  Legătură permanentă

  exercitiul de imaginatie a functionat perfect! experimentul social arata exact starea de fapt din Romania dar mai cu seama tendinta oamenilor de a judeca totul in sabloane. copiii din imagini sunt superbi! sper ca vor vedea acest film si vor avea ambitia sa doveseasca tuturor celor care nu cred in sansele lor de reusita, ca “suntem toti la fel”.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.