Astazi am gatit ceva special!
In toamna am pus la murat un butoias cu varza rosie si alba.
Asa pentru inspiratie…
Plictisandu-ma din cale-afara si fiind o vreme de sa nu dai nici “canele” afara, m-am gandit sa fac mancare.
Dau fuga jos in pivnita, deschid capacul butoiului si iau 3 verze murate din care una era rosie.
Le indes in plasa, iar la iesirea din boxa, infasc o sticla de 1.1/5 litri de vin alb, aromat productie proprie.
In congelator aveam niste carnaciori din aceia deosebiti, in matz de oaie. Yummy!:)
Prajesc carnaciorii in ulei si cand sunt rumeni ca niste chistoace de trabuc cubanez, ii scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas calesc ceapa si pun varza sa se caleasca.
Am adaugat cimbru, o frunzulita de dafin, boabe de piper si o lingurita de pasta de tomate.
Intre timp, pusai la fiert o mamaliga.
Am un ceaun de vreo 4 litri si in acela fac mamaliga!
Lucram la doua maini, cu un mare chef! 🙂
Timpul trecea implacabil si imi dadea de stire ca se apropie ora mesei, iar eu trebuia sa dau din maini cu folos!
Ei, a sosit momentul adevarului si fac cartile.
Adica pun in farfurii. Mmmmm!
Se ridicau aburi si se imprastia o mireasma de nu se poate !
Pun un bot de mamaliga peste care asez cativa carnaciori voiosi ca au scapat de la prajelala.
Ca spectacolul culinar sa fie total, pun si varza desigur ca altfel as fi muncit de pomana.
Gata! Pofta mare! 🙂
sigh! nu-ti poti imagina cat mi-e de dor de varza murata! 🙁
Am pus varza la murat foarte devreme. Imi era teama ca nu se va mura pana de Craciun si nu as fi vrut sa iau de la piata. Insa am avut noroc. Varza s-a murat perfect si nu a facut nici floare. 🙂
sa va fie de bine!
Multumim frumos 🙂
Nu ne inviti si pe noi? 🙂
Promit ca data viitoare trimit si invitatii.
Cu respect,Vlad
m-ai omorat!urmaresc de mult blogul tau dar azi nu am putut sa nu comentez ceva.toate cele bune!
Multumesc frumos.
Acum eu nu stiu insa daca te-am omorat azi de pofta sau daca te-ai suparat 😀
Cum e? 😛