In anii de dupa`98 rasar pe la colt de strada, la biserici, in fata magazinelor sau prin parcuri, cesetorii.

Imbracati in haine cernite, soioase, mirosind de la o posta a de toate, intind mana facuta caus, implorand mila.

Ii auzi folosind acelasi cuvant “da-mi si mie sa-mi iau o paine”.

Apar de multe ori si la usa, suna si te asalteaza cu vocea lor tanguitoare sa le dai un ban…

Milostenie, conform Sfintei scripturi, se poate face in mai multe moduri: sa-i dai omului nevoias mancare, haine, incaltari, dupa cum te lasa inima si bugetul.

In acest sens deputatul, Stefan Daniel Pirpiliu, are o initiativa legislativa prin care domnia sa, doreste ca si cersetoria sa fie inclusa in categoria infractiunilor, urmand ca cersetorii sa fie pedepsiti cu inchisoarea de la 6 luni la 2 ani.

Noi nu avem locuri in inchisori sa-i “cazam” pe realii infractori, violatori, criminali, hoti sau alte categorii de persoane certate cu legea, dar vrem sa-i adunam de pe strazi, in puscarii, pe cersetori.

Ideea in sine nu este rea, dar trebuiesc construite mai multe inchisori sau daca nu, gasita alta metoda de eliminare a cersetoriel si a celor care practica aceasta “indeletnicire”.

Personal consider ca nu toti cersetorii sunt sarlatani; sunt multi batrani amarati care isi calculeaza ultimul banut sa aiba o paine pe masa pana la urmatoarea pensie, sunt multi oameni curati, sinceri, care nu au avut noroc, in ciuda tuturor eforturilor depuse. Sa nu judecam totusi dupa aparente!
Omenia nu se cumpara.

Nu vor scapa de rigorile legii nici persoanele care vor fi surprinse dandu-le bani cersetorilor.
Amenzile pentru acesti binevoitori care incurajeaza nemunca, vor fi cuprinse intre 300 si 600 lei.

Mai mult de cat atata, autoritatile pot confisca sumele de bani provenite din cersetorie.

A fi milostiv este una, dar a incuraja nemunca, prin exces de milostenie este cu totul altceva.

Fotografiile sunt realizate in Bucuresti.

Milostenia se plateste, dar omenia nu!

Comments

2 comentarii la „Milostenia se plateste, dar omenia nu!

 • 20/02/2012 la 10:50 PM
  Legătură permanentă

  Ce am observat eu
  1. Babutele care stau cu cate o sacosa in mana in fata unui magazin si nu cer nimic, alea zic eu ca sunt sincere si le dau din toata inima cate ceva.
  2. Pe principiul -mana intinsa care nu spine o poveste, nu primeste pomana-, cersetorii plini de bani sunt de obicei, foarte zgomotosi, la aia nu le dau un sfanț.
  3. Iar ce am vazut si m-a lasat masca, in Napoli sunt majoritatea negri, bine imbracati ( foarte curati si cu haine moderne), uneori si cu o gentuța pe umar, sanatosi tun, cersesc pentru ca zic ei, nu sunt locuri de munca. M-am gandit ca sunt niste boi care nu au tehnica, dar mi-a zis Baby ca stilul asta merge de minune si lumea le da.

  Răspunde
  • 21/02/2012 la 12:30 AM
   Legătură permanentă

   Circula o vorba prin Ardeal care spune cam asa: bataia de la Dumnezeu si bataia de joc sunt de mai multe feluri. Guvernul este milogul de lux al zilelor noastre si nu cere cu mana-ntinsa, ci cu acte in regula si cu de-a sila ia de la oameni…

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.