…To be or not to be. This is the question…. se aude pe un ton grav dincolo de cortina trasa.
Nascut la data de 23 Aprilie 1564, cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleza are un „palmares bogat” de opere compus din poezii scrise intre anii 1593 si 1594 cand teatrele au fost inchise din cauza ciumei si sonete in numar de 154 publicate in anul 1609.
Rivalul cel mai important al lui Shakespeare de la acea vreme, era Christoper Marlowe, insa acesta a fost ucis in urma unei altercatii care a avut loc intr-o bodega.
Cea mai „productiva” perioada a scrierilor sale, William Shakespeare a avut-o intre anii 1589 si 1613 cand a scris operele Hamlet si Machbeth care sunt considerate cele mai bune lucrari.
Cat despre orientarea sexuala a marelui Shakespeare, se poate spune ca lasa impresia ca ar avea anumite sentimente, mai mult decat prietenesti pentru un tanar…
Deh. Gusturile nu se discuta niciodata!
Influentele lui Shakespeare s-au vazut asupra scriitorilor si regizorilor romani care i-au transpus operele pe scena.
Mihai Eminescu, Vasile Voiculescu, Marin Sorescu sau regizorii Liviu Ciulei si Alexandru Carie sunt doar cateva dintre figurile marcante ale culturii romanesti influentate de operele lui W.Shakespeare.
Pe 28 Martie, la teatrul Masca din Bucuresti a fost pusa in scena Comedia Erorilor in cadrul unui eveniment special dedicat bloggerilor si denumit festiv cu hastag 😀 #ziuabloggerilor
Iulia a fost acolo si mi-a povestit cu entuziasm de implicarea actorilor, de nebunia scenica si de energia care a impresionat-o placut.
Felicitari, actorilor teatrului Masca si domnului Mihai Malaimare pentru activitate!
P.S. si ca tot aminteam de hastag, pe twitter puteti urmari activitatea @teatrulMasca
Pingback:Mulţumim, William Shakespeare! | Teatrul Masca Blog
Pingback:Momentul cel mai frumos din Comedia Erorilor | Teatrul Masca Blog
Pingback:Un atfel de teatru | Radu si Ralu
Pingback:Campaniile saptamanii 27 februarie – 4 martie din blogosfera romaneasca | refresh.ro