Afara cerul e noros si totul pare-a fi de plumb…
Se spune ca vremea poate fi influentata si de aromele din bucatarie, asa ca trec la treaba, fara vreun hocus-pocus in prealabil.
De mult, tare de mult mi se pusese pata pe gatitul unei fleicute aromate si crocante.
Trec peste faza incipienta a retetei si intru direct in miezul problemei, sa nu ma pierd in detalii.
La macelaria din colt am vazut o fleica faina care imi facea cu ochiul…
Imi fac rapid o radiografie a bugetului si o achizitionez. Plec grabit, spre casa iar intre timp imi faceam in minte planul cum sa o prepar.
Baitul. Da, baitul era esential in demersul meu si trec repede la treaba.
Spal fleica si o crestez, astfel incat aroma minunata a frunzelor de patrunjel, oregano,cimbrul, sarea si piperul sa o patrunda.
Pentru un plus de savoare pisez usor cativa catei de usturoi si-i “dizolv” in 400 ml vin alb, dupa care ung fleicuta de porc pe ambele parti.
Si daca am pomenit de bait, atunci let it be!
Intr-un vas nu foarte mare asez fleica rulata si cu mare grija torn vinul in amestec cu usturoiul pisat.
Fleica “s-a baituit” cam 12 ore dupa care am scos-o si am feliat-o frumos pentru a o praji.
Cum era si normal, aromele s-au imprastiata in toata bucataria, iar la final, fleica a fost udata din
belsug cu bere rece…
Pofta buna! 😛
Waw ce bine arata, merita sa incerc si eu sa fac aceasta minunatie.:)
Adina. Baitul conteaza 90% din toata serenada minunata a fleicii. Si inca un amanunt extrem de important: ar fi bine sa o prepari afara pe disc fara ulei. In casa face un fum de toata minunea si vor saliva vecinii pofticiosi. Succes ! 🙂