Zana Maseluta era prietena cu dentistul in toata copilaria mea. Ambii foloseau fire de ata vrajita cu care imi trageau dintii si ii trimiteau in imparatia dintilor cuminti, a dintilor a caror mancare preferata era reprezentata de bomboane si ciocolata.

Stomatologia nu e intotdeauna o masinarie de scos dinti; cere dedicatie, suflet si studiu continuu.
Pentru problemele fiecarui pacient exista solutii gandite special.
Traim cu dintii toata viata; lipsa lor ne poate complexa si taie portia unui comportament normal, deschis in mediul in care ne traim viata.

Stiu ca exista frica de dentist, deoarece si eu am trait-o. Cred ca este mai degraba frica de necunoscutul ala care se intampla fara sa il vedem. Atata vreme cat mi-a fost explicat ce se intampla, unde se pileste o masea si care este motivul actiunii in sine, am inteles si nu am mai incercat sa imi controlez tremurul nervos pe scaun, la cabinet. Tremurul ala nervos nu a mai existat.

Bunica mea a avut toti dintii pana la 70 de ani, bunicul in schimb a avut de tanar probleme. In afara sperantei ca am sa o mostenesc pe bunica, incerc sa am grija ce mananc, incerc sa am grija la consumul de calciu, deoarece dintii au nevoie de calciu in dezvoltarea si pastrarea lor in mod sanatos pe parcursul vietii.
Fumatul, consumul de cafea sau ceai formeaza carii si de aici incepe distractia.
Recomand un detartraj la cateva luni si folosirea unei periute electrice, in rest, din punctul meu de vedere, orice pasta de dinti, cat de scumpa sau ieftina este in regula, in masura in care ai o dantura sanatoasa. E la fel ca si sapunul, curata.
Pentru restul problemelor, recomand clinica Liren de pe strada Toamnei 105, la parter.

Zambeste cu incredere!

Comments

Etichetat pe:    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.