Simbolizand belsugul si viata, orezul isi are originile in indepartata Asie de unde “a pornit” calatoria in intreaga lume.

Cu bobul lung, rotund sau prefiert, orezul hraneste cu prisosinta multe guri flamande.
Ma gandesc la orezul cu lapte impodobit din belsug cu minunatele boabe de visine din dulceata, la budinca de orez careia i se adauga pe langa vanilia aromata, galbenusurile de ou si cateva felii de mari. Imi vine apa in gura.

Orezul in mancare are rolul de a completa aroma si savoarea atat de cautata de gurmanzi si nu numai.
Alte retete? De pilda as avea pofta si de pilaful cu pulpe de pui si sos usor picant sau ardeii umpluti din a caror compozitie, pe langa carnea in amestec de vita cu porc, nu pot lipsi cateva linguri de orez.

Orezul, acest bob mic, cu puteri magice, se foloseste si in curele de slabire.

Pe bobul de orez unii mai cu rabdare, au gravat imagini reprezentand diverse scene de lupta sau versete din Biblie.
O vorba zicea asa:  chinezul, cu o lingura de orez traieste o zi intreaga si produce mai mult decat producem noi, romanii intr-un an, chiar daca mancam un porc intreg.

Adevar sau nu, mit sau pura imaginatie a unora cu spirit inventiv, orezul detine suprematia in arta culinara a multor civilizatii si unde mai pun ca poate fi mancat cu acele betisoare. 😀
Mi s-a facut si foame.

Magia bobului de orez.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.