M-Commerce este termenul pentru care defineste tranzactia in cadrul afacerilor care folosesc terminale mobile (smartphone-uri, iPod-uri).
Exista deja aplicatii foarte utile privitore la M-Commerce. Unele sunt de mobile banking, harti de localizare, stiri, cumparaturi de pe telefonul mobil, ticketing sau partajarea de fisiere direct de pe terminalul mobil.

Telefoanele mobile sunt utilizate din ce in ce mai mult si nu doar pentru efectuarea sau trimiterea unui apel.
Companiile de telefonie mobila vin cu noi caracteristici pentru telefoanele inteligente care le ofera consumatorilor usurinta, flexibilitatea si securitatea cumparaturilor online efectuate prin intermediul unui telefon mobil.

Mobile Commerce se numeste orice tranzactie, angajarea ransferurilor de proprietate sau drepturi de utilizare a bunurilor si serviciilor incepute si finalizate prin utilizarea unui terminal mobil si prin intermediul internetului.

Telefonul mobil, in speta smartphone-ul, a devenit inutil fara o conexiune la internet, fara a avea posibilitatea de a naviga pe diverse pagini web, fara deja cunoscutul youtube sau de ce nu, e-bay?
Astfel, site-urile cu produse cosmetice, sportive, incaltaminte sau imbracaminte, sunt vizitate tot mai des si de tot mai multi oameni, in majoritatea lor tineri.

Aria de acoperire a internetului este vasta, iar vitezele sunt de ordinul gigabitilor.
Acest lucru nu face decat sa incurajeze nevigarea pe internet si rasfoirea paginilor de web cu design atragator, care prezinta diverse marfuri sau servicii.
Licitatii online, cumparaturi online sau online banking, toate poarta numele de M-Commerce daca sunt efectuate de pe un terminal mobil.

Ai cumparat ceva azi?

P.S. Noteaza in agenda ca la sfaristul lui octombrie ne vedem la Decernarea Premiilor GPeC 2012, editia a 7-a, la Bucuresti!

M-commerce azi

Comments

Etichetat pe:        

Un comentariu la „M-commerce azi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.