Ne plac schimbarile.
Uneori, din prea multa dorinta, schimbam mobila din casa sau partenera de viata. Gastronomic vorbind, schimbarile sunt de bun augur. 😀

Din punctul acesta de vedere, monotonia nu este binevenita in acest domeniu. 🙂
Se stie ca suntem inca dominati de instincte primare: mancare si sex. Dar ca urmare a ascensiunii pe scara evolutionismului speciei, atat sexul care nu mai poate fi chiar oricum, oriunde si cu oricine, in cazul mancarii reciproca e valabila. Gustul tinde sa fie la nivelul fanteziilor!

Inainte de masa.

Nu este indeajuns ca oala sa fiarba, aburii sa se imprastie in bucatarie, iar produsul finit sa incalzeasca intestinele.
Cunoscatorii stiu ca oricat de mare este foamea, mancarea se savureaza. Se aseaza altfel parca.

La TV este promovata epocala greseala: vorbitul la masa! Nu este igienic, iar din punct de vedere al sanatatii, nu are decat sa faca rau…
Se pare ca “intro-ul” meu este prea lung.
In consecinta, fara sa ma fasolesc, aduc la cunostinta gurmandarimi, ca am purces la o ciorba de fasole boabe ( plante muzicale) cu costite afumate.

Stiu eu, o carmangerie in oras, unde produsele sunt din cele mai bune si proaspete asa ca de acolo am cumparat costita!

Pofta buna!

Contrar obiceiului meu de a starui asupra modului in care am gatit ciorba, de asta data am sa fiu succint si am sa fac cunoscut doar faptul ca fasolea si costita au fiert mai repede decat ma asteptam, lucru care m-a bucurat.

Nu am folosit aditivi alimentari. Oricum ii gasim atat in apa pe care o bem cat si in aerul pe care-l respiram; ciorba a iesit minunata!

Aroma afumaturii impreuna cu cea a verdeturilor in speta frunzele de patrunjel, telina, busuioc si cimbru, au desavarsit opera gastronomica ciorba de fasole pe care EU am gatit-o; se poate savura dreasa cu smantanica, insotita de un bot mamaliguta si cu o ciusca, desigur.

Pentru cei care nu sunt la regim si au stomac sanatos, recomand o rachie. Da, una inainte si una dupa…
Pofta mare si cu masura! 🙂

Ciorbita de fasole cu costita afumata

Comments

4 comentarii la „Ciorbita de fasole cu costita afumata

  • 16/10/2012 la 8:55 PM
    Legătură permanentă

    Din pacate nu ma omor eu dupa ciorba de fasole, ma omor in schimb dupa ciorba de legume si ma feresc de ceea ce contine carne.
    Ca tot vorbim despre afumat, ai o reteta pentru carnati afumati?

    Răspunde
    • 17/10/2012 la 6:57 PM
      Legătură permanentă

      Carnati afumati… Imi pare rau. Nu prepar carnati dar exista un magazin de profil in orasul meu unde toate produsele din carne sunt facute ca acasa. Tot ce stiu eu, este:carnatii afumati se prepara dupa gustul fiecaruia. Unii le adauga printre altele si chimen. Insa afumatul, se face cu lemn de stejar o perioada scurta. Doar pentru aroma 🙂

      Răspunde

Dă-i un răspuns lui roxana sevcenco Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.