Perdelele si draperiile au fost intotdeauna accesorii nelipsite de la fereastra.
Dense sau pur si simplu asa ca o parere, parca scot si mai mult in evidenta decat sa ascunda!

Deseori stand in geam la o tigara, am zarit pe vecina de vis a vis.
Era o vara de-a dreptul sufocanta, iar frumoasa domnisoara umbla ceva mai lejer prin casa.

Si-apoi, in casa la el, omul umbla asa cum se simte mai bine! 🙂
Ea se simtea bine si chiar avea ce sa arate.

Perdelele sunt menite sa retina razele prea puternice ale soarelui, adierea prea racoroasa a diminetii sau un cuvant usor obscen.

Au diverse motive florale, lungi pana-n podea, cu sistem sofisticat de manevrare, ba chiar pot fi manevrate cu telecomanda uneori.

Ah si sa va spun un secret, cum de-abia mi-am renovat sufrageria, imi trece prin cap langa perdeaua in culori vii sa alatur o draperie VANIACOR, de un albastru linistitor.

In vechile case taranesti, atarna pe peretele din fata geamului o ditamai draperie grea din lemn lacuit. Cica-i obicei din casele boieresti din anii in care vladica era in trend si nu o purta oricine.

In separeurile restaurantelor, acolo unde cupluri de indragostiti se intalnesc la un pahar de vin sau amantii pe furis se tin de mana, exista perdele.
Dar acestea sunt asemeni fostei cortine de fier, adica impenetrabile
celor neaveniti.

Cel mai simplu mod de a acoperi ferestra este si va fi la indemana oricui. Perdelele raman usoare, diafane, cu efect  misterios.

Imaginatia oamenilor aproape ca nu mai cunoaste limite in privinta acestui accesoriu fara de care nu se poate locui intr-o casa.

De culori care pot reprezenta un partid sau apartenenta unui grup ori secta, perdelele si draperiile sunt ca o parola: intri doar daca stii ce-i in spate!

😀

P.S. Am gasit o treaba tare interesanta: perdea de copii FROPABOR, cum sunt convins ca i-ar placea nepoatei mele, hotarasti dimensiunile necesare si imbraci casa. Mi-a luat ochii si cuvertura de pat DOWENDY, dar despre cat de mult prefer cuverturile, am povestit deja in articolul Copilaria cuverturilor.

Parola draperiilor: intri doar daca stii ce-i in spate!

Comments

Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.