Incerc sa evit consumul de carne, desi la inceputul acestei aventuri notate cu interzis, alergau in visele mele doar pui fripti, cu pielea crocanta.

Am pus in cutie, la loc – si ceaunul si orice alta ustensila de gatit care ar putea praji carnea; prefer sa o fierb si schimb apa pana consider eu ca dispare si ultima urma de grasime. Apoi o prepar la cuptor, in punga sau alaturi de legume usor rumenite pe gratar, astfel incat sa mai aiba un minim de gust.

In agenda din minte am creat o lista cu alimentele de baza pe care le consider sanatoase pentru mine. In general este vorba de legume si fructe.

Am citit eu 😀 ca hrana vie te ajuta sa ramai sanatos si ca sunt anumite probleme ale organismului care pot fi tinute sub control din acest punct de vedere.

Intr-o schita generala in ceea ce priveste alimentatia, totul pare simplu, tai X aliment, H si B, combini U cu F si G cu R si totul pare printr-o simpla notificare miiinuuunat!

Insa cata vreme ai mancat intr-un anume fel ani de zile, este foarte greu sa schimbi in timp relativ scurt meniul si evident preferintele culinare.

Aceeasi greseala o fac si persoanele care vor sa dea in timp scurt, de genul saptamanilor, kg, multe kg adunate in ani.
Revenind, motivele schimbarii vin in general din necesitate. Apare o problema Z in modul de functionare al organismului sau, o alta varianta consta in dorinta de mai bine, dorinta de a ramane tanar si frumos mereu.

Sunt convinsa ca fiecare dintre noi a avut un soc, fie ca vorbim de unul mai mic sau mai puternic intr-un anumit moment al vietii. Genunchii nu au mai vrut sa tina kg in plus acumulate, parul a inceput sa se ingrase la doua zile de parca ti-ai fi turnat in cap nici macar o sticla de ulei, ba chiar o caldare intreaga.

Dupa nopti nedormite, parca ai sta in pat si ziua fara motiv, unghiile se exfoliaza si din cauza faptului ca, nerespectand norme minime de viata regulata, in care sa tii cont si de ceea ce este necesar organismului, nu neaparat doar dorintelor tale, hormonii o iau razna
Sunt convinsa ca fiecare dintre noi a spus stop tragand semnalul de alarma sub forta bioritmului personal.

Unii am continuat sanatos, altii venim si plecam de pe portativul vietii sanatoase.

E drept, mi se sopteste in ureche, pana la urma tot acolo ajungem, ceva trebuie sa ne infranga. Da, dar de dincolo nu s-a intors nimeni 😀 si vorba proverbului: de ce sa dai vrabia din mana pentru cioara de pe gard, cata vreme putem trai mult si bine, sanatosi, voiosi, iar visele pot deveni realitate.

De ce sa renunti la sanatate ca sa mananci asemeni unei urechelnite?

De ce sa renunti la sanatate ca sa mananci asemeni unei urechelnite?

Comments

Etichetat pe:                

Un comentariu la „De ce sa renunti la sanatate ca sa mananci asemeni unei urechelnite?

  • 23/10/2012 la 12:34 PM
    Legătură permanentă

    Tocmai de aceea s-au inventat suplimentii de nutritie. Tocmai de acceea solutia de care ti-am povestit este una excelenta. Alege cu cap! 😉

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.