Imi aduc aminte de o piesa a trupei Desperado, aia cu cazanul “am cazanul meu si sunt fericit…”.

Suntem fericiti cand realizam ceva, sau cand suntem protejati impotriva a ceea ce ne-ar putea face rau.

Intr-un cuvant, cand suntem asigurati cu RCA! 🙂 Dar mai intai, ce este acela un RCA?

Majoritatea conducatorilor auto, stiu bine ce inseamna cele 3 litere: RCA. Pentru cei ce nu stiu, imi permit in cateva cuvinte sa deconspir semnificatia prescurtarii. RCA-ul este asigurarea obligatorie de raspundere civila prin care tertii prejudiciati in urma unui eveniment auto, in speta un accident auto, beneficiaza de despagubiri, fie ca este vorba de daune la autovehicule, vatamari corporale, decese sau pagube aduse proprietarilor autovehiculelor.

Obligativitatea incheierii unui RCA revine oricarui autovehicul inmatriculat. Scopul este clar: pagubitul primeste obligatoriu despagubiri pentru daune, indiferent de pozitia sociala sau situatia materiala a celui care a produs accidentul. Astfel, RCA-ul este benefic atat celui care a suferit daunele, dar si celui care le-a produs.

Poti afla in timp util de data expirarii asigurarii, astfel incat sa o reinoiesti si totodata exista posibilitatea compararii preturilor oferite de diverse companii accesand plata-rca.ro.

Totodata, recomand aplicatia de mobil din Google Play, pentru smartphone-urile cu Android si versiunea de iPhone a aplicatiei.

De retinut: despagubirile se platesc si celor prejudiciati pe teritoriul Romaniei, dar nu au sediul sau domiciliul in Romania.
In cazul in care conducatorul autovehiculului care a produs evenimentul rutier este alta persoana decat proprietarul de drept al acesteia, compania de asigurari suporta despagubirile in baza politei RCA.

Paza buna, trece primejdia rea. Poa` sa ninga, poa`sa ploua, eu am pelerina noua!

O aplicatie pentru RCA si pe telefonul mobil

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.