Sub presiunea dorului, poetii compun versuri, pictorii picteaza, muzicienii dau viata portativului.

Pe mine cand ma apuca dorul ala nebun, ma strecor in bucatarie, imi pregatesc ustensilele, dupa care pornesc spectacolul gastronomic. Improvizez de fiecare data, nu imi plac retetele din carti.

Stiu si le dau dreptate celor care spun ca o mancare buna trebuie sa urmeze o reteta, insa…
Ei, uite ca eu nu stiu sa citesc retete. Eu citesc poftele celor care imi’savureaza bucatele.
Este o chestiune mult mai profunda. 😀
Nici in cazul partidelor de sex nu sunt urmati pasi STAS!! 😀

Gastronomia satisface! Da, satisface dorintele exprimate de papilele gustative, care vor mai tare, mai iute, mai dulce, sau acru. Nu! Departe de mine gandul de a-i ostraciza pe cei care se pricep la sex, dar la facut mancare ba.

Sau pe cei care in bucatarie se misca asemeni undelor radio, iar in pat fierb in suc propriu la foc mic.
Exista pe pamant atleti care se impiedica mergand pe drum drept si treji-luminati, exista lunetisti care nu sunt in stare sa nimereasca tinta cu pistolul daca…nu au luneta.

Nimeni nu-i perfect, nimeni nu-i Mafalda, iar imperfectiunile in sine, fac din noi oameni originali, unici. Femeile au calitati mai multe decat barbatii: au un punct G bine ascuns care nu scoate niciun sunet, iar ochii lor disting mai multe culori.

Paradoxal sau nu, barbatii au mai multe papile gustative.
De aceea sunt si cei mai renumiti bucatari! Dar pe langa asta, sunt si posesorii unui organ cu care sondeaza, foreaza cauta si cauta punctul G al femeilor, iar cand dau de el, nu striga “bau”, deoarece femeia le ia vorba din gura excaland: aaahhhh! 🙂

Asa sta treaba si in cazul muncii de satisfacere a gusturilor: cercetare, sondare, sondaj si la final spectacol deplin! Ceea ce am gatit azi, imi aduce aminte de unul din multele si minunatele lucruri pline de savoare si istetime, pe care le-am facut cu o amica buna! Voi, dragii mei, cu ce va laudati in acest sens?

Cu drag si din inima pentru prietena mea: o ciorba faina de vacuta. Apropo! Vorba ei: smantana isi pune fiecare in farfurie. Asa facem si de data asta!

 

P.S. Imi amintesc de bunica mea care avea multe carti de bucate, care aduceau celor de povesti.
Dupa o masa copioasa, sfatul meu este sa va relaxati, sa si invatati ceva folositor de cultura generala din carti.

Presiunea dorului si papilele gustative

Comments

Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.