Ma enerveaza oamenii care nu stiu sa taca, oamenii carora le spui calm, cu un zambet linistit totul s-a rezolvat, nu mai este nicio problema, dar ei continua sa vorbeasca precum morile stricate din povestea cavalerului  Quijote.
Ma enerveaza oamenii care insista sa povesteasca iar si iar un anumit subiect, sa caute motive si vinovati imaginari, oamenii care nu isi pot infrange orgoliul si tin mortis sa imi strice cheful zi de zi.

Ma enerveaza motivele false de discutie si firele de nisip din paharele cu apa, nerabdarea si intoleranta la liniste.
Oamenii astia fac din mine un monstru, ma fac sa imi pierd calmul si bunul simt si sa ma umplu de nervi. Nu este vorba strict de faptul ca imi creeaza astfel de stari, ca nu le manifest in niciun fel; partea care imi da cu virgula apare pur si simplu tot mai mult prin nevoia de a le da pur si simplu una si pace.

De cele mai multe ori, in timpul unul fals conflict prefer sa plec. Nu sunt nervoasa cand plec, inchid usa si las nebunii acolo, nu inseamna ca ii ignor, gandesc insa ca la nervi oamenii isi pierd controlul, iar discutia poate fi reluata cand starea de agitatie dispare. E, de cele mai multe ori insa, nu am cum sa plec si nu ma refer la pasii aia pe care i-as face fizic, unul si inca unul ca sa ajung inspre o zona in care nimeni nu mai tipa sau nu mai insista cu vreo aberatie. Atunci devine tot mai evident ca nu am cu cine discuta, incerc, pe cuvant ca incerc, insa toata logica sau bunul meu simt dispar. Nu spun niciodata vorbe grele si nu jignesc, desi toate imi stau frumos aranjate in minte, tac si ascult. Nu e bine insa, pentru ca tot mie imi fac rau, ma simt prost oricum ar fi cand vine vorba de un conflict. Nu mai are sens sa scriu fals, pentru ca din punctul meu de vedere, toate conflictele sunt false.

De ce sunt conflictele fire de nisip intr-un pahar cu apa? Pentru ca daca ai ceva minte nu te certi, rezolvi si gata; e pierdere de neuroni si timp o cearta.

Eu tac si las nebunii in pace, insa pana cand am sa pot astfel; ma gandesc sa nu imi scape vreo palma sau vreo injuratura la un moment dat.

Solutia? Devin si eu o persoana nervoasa fara sa am insa motive personale reale?

Tu cum reactionezi in astel de situatii?

 

P.S. In privinta nervilor, e bine sa existe in preajma si tensiometre 😀 iar pentru momente de neuitat 😀 apeleaza la multifunctionale.
Imaginatie bogata sa fie!

Cum reactionezi cand te enerveaza cineva?

Comments

Etichetat pe:        

3 comentarii la „Cum reactionezi cand te enerveaza cineva?

 • 30/01/2013 la 12:07 AM
  Legătură permanentă

  Nici mie nu-mi place sa ma cert, dar cand vad ca cineva chiar isi doreste asta imi place sa-l provoc, sa-l enervez si mai tare, ma distrez cand vad o persoana care se enerveaza fara sa aiba un motiv real.

  Răspunde
 • 30/01/2013 la 10:31 PM
  Legătură permanentă

  Cel mai bine e sa-l lasi sa se descarce :))) …si sa te concentrezi sa numeri de cate ori spune un cuvant sau un grup de cuvinte, ticuri verbale….e demential. Am facut treaba asta si ala vorbea si vorbea …si totul parea la un moment dat doar o insiruire de ticuri verbale :))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.