Ieri am plantat cativa bulbi de flori. Stiu cu certitudine ca e vorba de lalele mov; restul florilor nu stiu cum se numesc.
Am observat din experienta ultimilor ani, ca bulbii se dezvolta mai bine, cata vreme ghiveciul ramane in casa si beneficiaza o perioada de caldura si de lumina. Apoi poate fi dat afara, pe fereastra sau pe balcon, unde temperatura este mai scazuta.

Daca vorbim de o temperatura de peste 25 de grade in casa si lumina insuficienta, laleaua de exemplu face tulpina, insa nu va avea floare. Cel putin asa s-a intamplata primaverile trecuta cu o parte din ceea ce am plantat eu.

Pe langa bulbi am pus in aceleasi ghivece si seminte de flori si ardei iute. Semintele au nevoie de o perioada de germinatie diferita, pana cand firicele verzi isi vor face aparitia de sub pamant. In functie de floare, aceasta perioada poate fi de o saptamana sau se poate extinde si la o luna de zile.

Anul trecut ferestrele mele au fost imbracate de foarte multe plante. Si-ti spun, daca vrei sa ai o multitudine de culori primavara, cand temperaturile sunt acceptabile si florile rezista afara -si din nou scriu din proprie experienta- trebuie sa incepi “munca” de pe acum. Plantarea in martie sau chiar aprilie isi va aduce “roadele” poate de-abia in vara si pana atunci?

Sa vina primavara!

plantare in ghivecibulbi de lalele

Sa vina primavara!

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.