Ah, ce durere de burta m-a apucat, fugiti ca ma ia suvoiu’!

Ia stai, parc-am auzit-o pe strabunica unui amic de-al meu, ca te poti drege cu un ceai de menta, orez fiert doar in apa. Iar daca nu si nu, atunci cu un deget de palincuta neindulcita, sigur scapi de problema. 🙂

Remediile babesti, au aparut in mod natural din necesitatea vindecarii unor suferinte: dureri de cap, dureri de urechi, dureri de masele, toate au un leac specific.
Ceaiurile! Da, ceaiurile sunt eficiente remedii, inca de cand lumea si se dovedesc a fi de actualitate si azi, in era ciberneticii, in secolul vitezei gigabitilor.

Eram copil si impreuna cu prietenii mei, ma scaldam in rau.
La un moment dat, m-am taiat intr-o piatra ascutita sau sticla aruncata de ce stii ce nemultumit.

Nu am realizat pe moment ce s-a intamplat, numai cand am iesit din apa am simtit o arsura, o durere vie ceea ce m-a facut sa tip si sa cad instinctiv in fund.

Un suvoi bogat de sange mi se scurgea din talpa piciorului, iar rana arata ca naiba!
S-a starnit panica printre amicii mei si mi-au legat piciorul cu tricoul care imediat s-a colorat in rosu sangeriu.
In apropiere, era o satra de tigani carutasi.
Nu imi mai aduc aminte cu ce sa ocupau, insa stiu ca la soare sedea un tigan batran, cu barba pan` la brau care, cand auzi zarva, s-a ridicat in picioare.

Era un om mic de statura si de aceea aveam impresia ca barba nu i se mai termina decat pe pamantul batatorit din fata carutei.
In gura care doar i-o ghiceam, tinea o pipa cu capac de argint mesterita de vre-un stramos de al lui in timpul liber.

So mai, mo, somai keres? A exclamat in limba sa natala, confundandu-ne cu puradeii din zona, pentru ca eram cam la fel de tuciurii.
Unul dintre colegii mei de joaca, a alergat la el si pe romaneste de data asta, i-a spus: nene, Vlad, s-a taiat la picior si-i hojdie de sange si nu poate merge!

Veneam pe drumul plin de colb topaind intr-un picior sustinut de cel mai bun prieten de-al meu la vremea aia.
Lacrimile mi se inodau in barbie si nu as fi putut sa spun nici cum ma cheama, atat de speriat eram.

Se apropie mosul de mine si imi dezleaga pansamentul improvizat la care sangele porneste intr-un torent vesel spre pamant.
“Stai asa ca vin acum”, imi spuse tiganul cel batran, intre doua fumuri trase cu mestesug din pipa-i uzata.

S-a intors cu o cutie ruginita din care scoase un pumn de pulbere cafenie cu care-mi freca vartos rana incat am transpirat de durere apoi, ca un bucatar renumit, presara tacticos praf de pe drum peste ea!

Cu un batic uzat de-al pirandei, m-a legat strans si a zis bafto delo pralo. Nu stiam eu ce inseamna cuvantul cu pricina, dar stiu ca rana mi s-a inchis in cateva ore si aproape ca puteam sa umblu fara probleme.
Nu imi pot da seama ce prafuri mi-a pus pe rana (in afara de colbul de pe drum) incat efectul a fost aproape instantaneu si nu m-am infectat!

Atfel de remedii, au fost verificate sute de ani si si-au dovedit eficacitatea cu precizie elvetiana.

Tata imi povestea ca in copilarie si-a pus maselarita intr-una din maselele care-l dureau, dar din greseala a pus si intr-una buna. Amandoua s-au macinat pana-n radacina.

Medicina moderna se cam simte usor stanjenita de leacurile babesti, de medicina traditionala, dar daca-si unesc fortele, devin un aliat extrem de puternic impotriva oricarei boli.

In urma unei crize de litiaza renala, medicul urolog, mi-a recomandat cu toata caldura sa consum cat mai mult ceai din barba de porumb, cand putea foarte bine sa-mi spuna sa beau apa cat incape si sa iau picaturi de cistenal.
Albirea dintilor se poate face prin frecarea cu bicarbonat de sodiu si coaja de lamaie, intretinerea tenului de asemeni se face folosind diverse creme carora se adauga castravete.

Temperatura, frisoanele se pot atenua prin frectii cu otet de mere. Nu exista boala sa nu poata fi lecuita, insa cel mai bun medic ramane totusi omul, care printr-o gandire pozitiva si convingerea ca se va face bine, contribuie decisiv la propria sa vindecare.

Multa sanatate sa aveti siun weekend frumos!

Dintre leacurile babesti

Comments

Un comentariu la „Dintre leacurile babesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.